دستور پخت خورشت آلو اسفناج با گوشت مرغ
خورشت آلو اسفناج از جمله غذاهای اصیل ایرانی بوده و در روزهای سرد سال بسیار مورد مصرف قرار خواهد گرفت. این خورشت مجلسی و خوشمزه را در دورهمی و مهمانیهای خانوادگی تهیه و از مصرف آن در وعده ناهار لذت ببرید. متخصصین تغذیه به مصرف سبزیجات در هر وعدههای غذایی را به تمام اشخص توصیه نمودهاند. با مصرف این خورشت موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و در پیشگیری یا ابتلا به انواع بیمارهای ویروسی مانند: سرماخوردگی و آنفولانزا موثر خواهد بود.
در این مقاله اطلاعاتی درباره طرز تهیه خورش آلو اسفناج و خواص اسفناج را به شما ارائه خواهیم کرد. در صورتی که به روش پخت خورش آلو با اسفناج علاقهمند هستید تا انتهای این مطلب همراه بلاگ آموزش آشپزی سایت دهکده دانش و مهارت باشید.
آشنایی با خورش آلو اسفناج و خواص آن
مصرف بین 100 تا 200 گرم روزانه سبزیجات توصیه شده؛ یکی از راههای تامین این میزان سبزیجات، استفاده از خورشت آلو اسفناج خواهد بود. یک باور غلط در بین مردم رواج دارد که اسفناج ویتامین آهن بسیار دارد؛ در حالی که هر صد گرم اسفناج خام، حدود 2.71 میلیگرم آهن وجود دارد. از اصلیترین خواص اصلی اسفناج به شرح زیر است:
- جلوگیری از تحلیل رفتن شبکه چشم بهدلیل لوتئینی موجود در اسفناج
- اسفناج دارای مقدار زیادی اسید چرب امگا3 بوده و از ابتلا به بیمارهای قلبی جلوگیری خواهد کرد.
- آب اسفناج در درمان زخم معده موثر بوده و کاهش دردهای ناشی از پوکی استخوان را در پی دارد.
- آب اسفناج در پیشگیری از بیماریهایی چون: آب مروارید چشم، خونریزی لثه و سرماخوردگی موثر خواهد بود.
انواع روش پخت خورش آلو اسفناج خوش طعم
سبزی اسفناج، پایه و اساس خورشت آلو اسفناج است. طبخ این خورشت بهشکل ترش یا شیرین بر حسب ذائقه اعضاء خانواده رایج بوده و در طرز تهیه خورش آلو اسفناج میتوان از: گوشت دام، مرغ یا حبوبات استفاده نمود. در این قسمت ما اصلیترین روشهای پخت این خورش خوشطعم و مغذی را برای شما بیان خواهیم کرد.
- طرز تهیه خورش آلو اسفناج با گوشت گوسفندی
- طرز تهیه خوراک آلو اسفناج با مرغ
- طرز تهیه خورشت آلو اسفناج با لپه
- شیوه پخت خورش آلو اسفناج با رب انار
- نحوه پخت خوراک آلو اسفناج با گوشت بوقلمون
- روش پخت خورشت آلو اسفناج با گوشت چرخ کرده
مواد اولیه خورشت آلو اسفناج اصیل ایرانی
برای تهیه خوراک خوشمزه آلو اسفناج اصیل ایرانی ابتدا مواد لازم برای طبخ را آماده کنید. مواد ارائه شده در این بخش برای 6 نفر کافی خواهد کرد.
- اسفناج 1 کیلوگرم
- پیاز 2 عدد متوسط
- ران مرغ 6 تکه
- آلو بخارا 200 گرم
- شکر 1 قاشق غذاخوری
- آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
- آرد 1 قاشق غذاخوری
- چوب دارچین 1 تکه
- نمک و فلفل بهمیزان لازم
- زعفران، زرچوبه بهمقدار لازم
- کره بهمیزان لازم
- شور و شوق آشپزی بهمقدار زیاد
آمادهسازی مواد لازم خوراک آلو اسفناج رستورانی
برای تهیه خورشت آلو اسفناجی که مورد پسند تمام افراد مهمانی قرار گیرد، باید مواد لازم را مورد فرآوری اولیه قرار دهید. مرحله آمادهسازی مواد خورش خوشمزه آلو اسفناج شامل موارد زیر است:
- اسفناج را پاک کرده و بشوئید. سپس آن را خرد (نه خیلی ریز) و بخارپز کنید.
- اسفناج بخارپز شده را در روغن تفت و سرخ کنید.
- ابتدا ران مرغ را شسته و بعد بپزید.
- پیازها را نگینی خرد کنید.
- آلو را در آب قرار داده تا خیس بخورد.
- زعفران را دم کنید.
دستورالعمل پخت خورشت آلو اسفناج با گوشت مرغ
همانگونه که گفته شد؛ یکی از روشهای طبخ پخت خورش خوشمزه آلو اسفناج استفاده از گوشت مرغ است. در این روش پس از تهیه مواد بر طبق دستور و آمادهسازی آنها، میتوانید به طبخ خورش را آغاز کنید. مراحل پخت خورش لذیذ آلو اسفناج عبارت است از:
- پیازهای نگینی خرد شده را در روغن تفت دهید تا سبک شود.
- مرغ را به پیاز اضافه و تفت دهید.
- اکنون ادویهها را افزوده و تا رنگ مرغ تغییر مرغ تفت دهید.
- اسفناج سرخ شده را به مرغ اضافه و تفت دهید.
- مقداری آب جوش تا حدی که از سطح مواد داخل ظرف اندازه یک بند انگشت بیشتر باشد، در ظرف بریزید.
- چوب دارچین را در این زمان اضافه و پس از خاموش کردن شعله گاز آن را خارج کنید.
- برای غلظت بیشتر خورشت؛ آرد را با کره تفت داده و با زعفران دم کرده مخلوط کنید. این مخلوط را در اواسط مدت زمان طبخ خورشت، به ظرف غذای اصلی اضافه کنید.
- در نیم ساعت پایانی آلو بخارا کنید.
- در 10 دقیقه آخر شکر و آبلیمو را اضافه کنید.
- در پایان طبخ خورش نمک را اضافه کنید.
- خورشت لذیذ شما آماده سرو در وعده ناهار یا شام است. نوش جان!
*مدت زمان تقریبی برای طبخ خورش خوشمزه آلو اسفناج، حدود 2 ساعت خواهد بود.
فوت و فن طرز تهیه خورشت آلو اسفناج با مرغ
- خوراک لذیذ آلو اسفناج یک خورشت آبکی نبوده و آب باید به خرد مواد تشکیلدهنده خورشت برود.
- در دستور پخت استان گیلان این غذا؛ بهازای هر کیلو اسفناج، 300 گرم سبزی تره به مواد افزوده خواهد شد.
- اگر مزه شیرین آلو اسفناج مطابق ذائقه شما نیست، رب انار را جایگزین شکر و آبلیمو کنید و طعم ترشی به غذای خود بدهید.
- با اضافه کردن یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به خورراک آلو اسفناج، باعث خوش طعم شدن آن شوید. رب گوجه را با مرغ در زمان پخت تفت دهید.
- در طرز پخت این خوراک لذیذ، استفاده از لپه مرسوم است. لپه را در ظرفی نیم پز کرده و در اواسط طبخ خوراک آلو آسفناج به آن اضافه کنید.
- سرخ کردن بیش از حد اسفناج باعث تلخ شدن خورش خواهد شد.
سوالات متداول
در این قسمت به تعدادی از پرسشهای شما در رابطه با خوراک آلو اسفناج پاسخ خواهیم داد. در صورتی که پس از مطالعه این مقاله سوالی در ذهن شما در رابطه با پخت خوراک آلو با اسفناج شکل گرفت، بهبخش نظرات سایت مراجعه و مطرح کنید.
کدام دستور پخت خورش آلو اسفناج خوشمزهتر است؟
راز خوشمزه شدن خوراک آلو اسفناج با مرغ، جا افتادن و به روغن افتادن خورش است. از شعله ملایم گاز برای طبخ این خورش بهره ببرید تا خورشت خوب جا بیفتد.
چگونه خورش آلو اسفناج برای گیاهخواران درست کنیم؟
در روش پخت خوراک آلو اسفناج برای گیاهخواران، از دستور تهیه گفته شده در مقاله بهره ببرید؛ مرغ را حذف و قارچ را جایگزین کنید.
پخت انواع غذایی سنتی ایرانی را از کجا یاد بگیریم؟
برای یادگیری و آموزش غذاهایی گیاهی بهقسمت بلاگ آشپزی سایت دهکده دانش و مهارت مراجعه کنید. همچنین با شرکت در دورههای آشپزی سایت، مهارت آشپزی خود را افزایش و گواهینامه بین المللی دارای اعتبار جهانی را دریافت کرده و به یک سرآشپز ماهر تبدیل شوید.