کافی شاپ

طرز تهیه دمنوش سیاه دانه با عسل، آویشن و زنجبیل

تهیه دمنوش سیاه دانه

5/5 - (3 امتیاز)

طرز تهیه دمنوش سیاه دانه با عسل، آویشن و زنجبیل

نام علمی سیاه دانه Nigella sativa بوده و طبع آن گرم است. سیاه دانه از خانواده گیاهان گلدار کره‌ای است. دانه سیاه دانه علاوه بر استفاده در آشپزی به‌عنوان یک ادویه خوش بو، کاربرد بسیاری در طب سنتی به‌خاطر خواص دارویی فراوان از گذشته‌های دور دارد. با تهیه دمنوش سیاه دانه به مقابله با انواع سرطان، کاهش کلسترول خون و تقویت سیستم ایمنی خود بپردازید. یکی از درمان‌های خانگی در مقابل کووید 19، دمنوش سیاه دانه و انواع این نوشیدنی داغ است.

در این مقاله در رابطه با دمنوش سیاه دانه و خواص آن، اطلاعاتی را جمع‌آوری کرده و در اختیار شما قرار خواهیم داد. در صورت علاقه‌مندی به آشنایی با سیاه دانه و انواع تهیه دمنوش آن تا انتهای این مطلب با ما در بلاگ آموزش کافی شاپ سایت دهکده دانش و مهارت همراه باشید.

تهیه دمنوش سیاه دانه
تهیه دمنوش سیاه دانه

خواص دمنوش سیاه دانه

دانشمندان بسیاری در مورد خواص سیاه دانه تحقیق و پژوهش انجام داده‌اند، ابن سینا در کتاب قانون خود از روغن سیاه دانه و موثر بودن آن در افزایش سم‌زدایی در بدن انسان سخن گفته است. پیامبر اکرم (ص) سیاه دانه را درمان هر دردی جز مرگ دانسته است. استفاده از روغن گیاه سیاه دانه باعث بهبود آرتروز، التهاب لثه و پاکسازی سموم بدن از طریق کلیه و مجاری ادراری بسیار موثر خواهد بود. اصلی‌ترین خواص دمنوش سیاه دانه عبارت است از:

  • درمان مناسب برای بیماری سرماخوردگی
  • موثر در درمان مشکلات گوارشی
  • مفید جهت درمان فشار خون
  • افزایش تعداد و سرعت حرکت اسپرم در مردان

انواع دمنوش سیاه دانه

از گذشته‌های دور دمنوش سیاه دانه جهت رفع بسیاری از بیماری‌ها مورد مصرف قرار گرفته و یک درمان خانگی موثر شناخته شده است. با تهیه دمنوش سیاه دانه در روزگار پاندمی کرونا، به تقویت سیستم ایمنی بدن خود بپردازید. این دمنوش پر از خواص را می‌توانید به‌‎تنهایی تهیه کرده و یا با ترکیب گیاهان دارویی دیگر، میزان تاثیرگذاری آن را افزایش دهید. از انواع دمنوش سیاه دانه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دمنوش سیاه دانه و زنجبیل
  • دمنوش سیاه دانه و آویشن
  • دمنوش سیاه دانه و شنبلیله
  • دمنوش سیاه دانه و عسل و دارچین

طرز تهیه دمنوش سیاه دانه و عسل

طبع عسل به‌مانند: سیاه دانه، گرم است. عسل نیز به‌مانند: سیاه دانه، هزاران سال است که به‌عنوان یک گیاه داروئی پر از خاصیت مورد مصرف مردم در سراسر جهان قرار گرفته است. یکی از مهم‌ترین خواص این ماده شیرین، مقابله عسل با انواع عفونت‌ها است. مصرف دمنوش سیاه دانه و عسل احتمال بارداری در زنان را افزایش داده و بیماری تنبلی تخمدان را درمان خواهد کرد. چند هفته مصرف روزانه و مرتب دمنوش سیاه دانه با عسل در زنان، قاعده‌آور خواهد بود.

جهت تهیه دمنوش سیاه دانه و عسل مراحل زیر را ط کنید:

  1. آب را در کتری بجوشانید.
  2. 1 قاشق غذاخوری سیاه دانه را در قوری ریخته و 20 دقیقه بر روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید تا دمنوش شما دم بکشد.
  3. دمنوش را در یک لیوان ریخته و یک قاشق غذا‌خوری عسل طبیعی به آن اضافه کنید.
  4. دمنوش سیاه دانه و عسل را قبل از صبحانه میل نمایید.
دمنوش سیاه دانه
دمنوش سیاه دانه

طرز تهیه دمنوش سیاه دانه و آویشن

گیاه آویشن طبع گرم داشته و به‌خاطر وجود آنتی اکسیدان، ویتامینA   و مواد معدنی تاثیر مثبت بر سلامتی انسان خواهد گذاشت. آویشن تاثیر مستقیمی بر پوست و مو دارد. آنتی اکسیدان موجود در این گیاه از پیری زود‌رس جلوگیری خواهد کرد. از بین بردن عفونت، درمان اگزما و درمان خانگی مناسب جهت رفع آکنه از خواص معجزه‌آسا این گیاه به‌شمار خواهند رفت. با ترکیب آویشن و سیاه دانه به‌عنوان دمنوش، خواص بی‌نظیری را به خود هدیه خواهید دهید.

بر طبق دستور تهیه دمنوش سیاه دانه و آویشن باید:

  1. یک قاشق مربا‌خوری سیاه دانه و یک قاشق غذاخوری آویشن را در قوری به همراه آب جوش بریزید.
  2. 15 تا 20 دقیقه بر روی حرارت غیر مستقیم کتری قرار دهید تا خوب دم بکشد.
  3. جهت ایجاد طعم بهتر دمنوش، آن را با نبات مصرف کنید.

با مصرف دمنوش سیاه دانه و آویشن در فصل‌های پاییز و زمستان از سرماخوردگی مکرر جلوگیری کنید.

طرز تهیه دمنوش سیاه دانه و زنجبیل

طبع گیاه زنجبیل گرم و خشک بوده و آن را به‌شکل پودر و یا تازه، به‌عنوان ادویه و یک گیاه دارویی مورد مصرف بسیاری از افراد جامعه است. مهم‌ترین و اصلی‌ترین فایده این گیاه، رفع مشکلاتی گوارشی همچون: نفخ معده است. بهترین زمان مصرف این دمنوش یک ساعت بعد از غذا است؛ زیرا در این زمان کارایی بیشتری در هضم غذا و بهبود عملکرد معده خواهد داشت. ترکیب زنجبیل با سیاه دانه که خود در بهبود مشکلات سیستم گوارش تاثیرگذار است، در رفع درد‌های معده کمک بسیار به افراد بیمار خواهد کرد.

نحوه تهیه دمنوش سیاه دانه و زنجبیل به این شکل است که:

  1. در قوری شیشه‌ای یک قاشق مربا‌خوری زنجبیل، یک قاشق غذا‌خوری سیاه دانه را با آب جوش اضافه کنید.
  2. قوری را بر روی حرارت غیر مستقیم کتری به‌مدت 20 تا 25 دقیقه قرار دهید تا دمنوش شما دم بکشد.
  3. طعم هر دو این گیاه تند خواهد بود، پس برای از بین بردن این مزه تند آن را با یک قاشق عسل مصرف کنید.

نکات مهم در آماده سازی دمنوش سیاه دانه

  • مصرف دمنوش سیاه دانه برای کودکان 6 سال به بالا توصیه شده است.
  • میزان عسل در دمنوش سیاه دانه و عسل باید سه برابر اندازه سیاه دانه باشد.
  • سیاه دانه نیم کوب شده را باید بلافاصله مصرف کرد؛ زیرا ماندن در محیط باز سبب ایجاد آلودگی و حتی سم در این گیاه خواهد شد.
  • طبع گیاه سیاه دانه گرم است، مصرف این دمنوش به افراد با طبع سرد توصیه شده است.
تهیه دمنوش سیاه دانه
تهیه دمنوش سیاه دانه

سوالات متداول

در این بخش به پرسش‌های احتمالی شما در رابطه تهیه دمنوش سیاه دانه پاسخ خواهیم داد. در صورت مطالعه مقاله و شکل‌گیری سوال جدید، آن را از بخش نظرات همین مطلب با ما در میان گذاشته تا جواب مناسب خود را دریافت نمایید.

خواص دمنوش سیاه دانه و عسل چیه

اصلی‌ترین خواص  دمنوش سیاه دانه و عسل عبارت است از:

  • مناسب جهت درمان سرگیجه
  • مفید جهت رفع دل پیچه
  • افزایش شیر در مادران
  • بهبود مشکلات قلبی
  • تقویت قوای جنسی

دمنوش سیاه دانه و آویشن برای چی خوبه؟

افرادی که دچار حساسیت فصلی و آسم هستند، با مصرف دمنوش سیاه دانه و آویشن تا حد زیادی می‌توانند مشکلات ناشی از بیماری‌ها را درمان کنند.

آدرس بهترین دوره آموزش تهیه انواع دمنوش گیاهی رو در تهران کجاست؟

دوره آموزش کافی شاپ (باریستا و بارتندر) سایت دانش و مهارت محلی مناسب جهت یادگیری مراحل آماده‌سازی انواع نوشیدنی سرد، گرم و دمنوش گیاهی خواهد بود. با حضور موفقیت‌آمیز در این کلاس‌ها شاهد افزایش اطلاعات علمی و توان عملی خود شوید. همچنین در کنار اخذ گواهینامه بین‌المللی دو زبانه از دانشگاه نورث وست، امکان دریافت وام 50 میلیون تومانی از سوی بانک مهر اقتصاد را نیز خواهید داشت.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا