آشپزی

آموزش پخت سوپ جو خوشمزه و جاافتاده

سوپ جو

5/5 - (3 امتیاز)

آموزش پخت سوپ جو خوشمزه و جاافتاده

یکی از مفیدترین غذاها در دوران بیماری سوپ جو است. این سوپ بیشتر به‌عنوان پیش غذا در رستوران سرو خواهد شد. به‌دلیل ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در این سوپ امکان استفاده از آن به‌عنوان یک غذایی کامل را برای اشخاص ایجاد خواهد نمود. این سوپ خوش طعم در روز‌های سرد سال برای خانواده خود تهیه و از مصرف آن در جمع خانوادگی لذت ببرید. پخت آسان این سوپ حتی برای کسانی که از آشپزی اطلاعات خاصی ندارند نیز امکان‌پذیر خواهد بود.

در این مقاله به‌دنبال آشنایی شما را با خواص جو و انواع متفاوت این سوپ مقوی خواهیم بود. در صورتی که علاقمند به یادگیری آموزش پخت سوپ جو هستید تا انتهای این مطلب با بلاگ آموزش آشپزی سایت دهکده دانش و مهارت همراه باشید.

آموزش سوپ جو
آموزش سوپ جو

آشنایی با خواص جو

جو با خواص متعدد خود از غلات پر مصرف بر روی سفره ایرانیان است. استفاده از جو به‌دلیل مواد معدنی، فیبر و ویتامین‌های موجود در آن به تمامی افراد توصیه خواهد شد. البته مصرف جو به‌خاطر ایجاد نفخ شکمی برای افراد با طبع سرد مناسب نیست. اصلی‌ترین خواص جو عبارت است از:

  • منبع غنی فیبر
  • سرشار از ویتامین B6 برای بهبود مغز و سیستم‌ ایمنی بدن مناسب خواهد بود.
  • سلنیوم در جهت تیروئید سالم
  • فسفر مناسب استخوان و دندان
  • سرشار از مواد معدنی گیاهی
  • حاوی فلاونوئید که به محافظت از انسان در برابر بیمار‌های قلبی و سرطان کمک خواهد کرد.

*جو دارای طبع سرد وخشک است؛ در نتیجه برای افرادی که طبع سرد و مشکلات گوارشی دارند، مضرر خواهد بود.

انواع روش پخت سوپ جو

این سوپ خوشمزه و خوش طعم را به‌شکل‌ها و روش‌های متنوعی می‌توان تهیه و به‌عنوان بخشی از دسر‌های مهمانی، مجالس و سفره افطاری مصرف کرد. این سوپ سنتی ایرانی را در مدت زمان کمی آماده و از میل نمودن آن در کنار خانواده و دوستان خود لذت ببرید. در فصل‌های سرد سال سوپ و آش جو را در برنامه غذایی خود قرار داده و از لذت میل آن قافل نشوید. در نحوه‌ی پخت سوپ جو از مرغ، قارچ و سبزیجات بهره برده و با رعایت نکته‌های مهم در زمان پخت، یک سوپ خوش لذیذ و مقوی به‌عنوان پیش غذا یا غذایی کامل بپزید.

نحوه‌ی پخت سوپ جو، دست شما برای انتخاب نوع روش پخت باز کرده و شما مناسب با ذائقه و مواد اولیه آماده در منزل، اقدام به پخت این غذایی لذیذ کنید. اصلی‌ترین حالت‌های طبخ این سوپ لذیذ به‌شکل زیر است:

  • سوپ جو سفید
  • سوپ جو قرمز
  • سوپ جو با قارچ، شیر و سبزیجات
  • سوپ جو با انواع گوشت و مرغ

مواد لازم سوپ جو مجلسی

اگر دوست دارید که مهمانان شما تا مدت‌ها از حس رضایت لبریز باشند؛ در برنامه غذایی مهمانی خود این سوپ خوشمزه را قرار دهید. نحوه‌ی تهیه سوپ جو آسان و طعم بی‌نظیر آن، برای پیش غذا مناسب خواهد بود. در این قسمت مواد لازم برای یک سوپ مجلسی را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

مواد لازم
جو دو سر پوست کنده  150 گرم
جو پرک 100 گرم
مرغ 300 گرم
قارچ  250 گرم
رب گوجه فرنگی 3 قاشق
هویج رنده شده 3 قاشق غذا خوری
نمک، فلفل و آبلیمو به‌میزان لازم
جعفری 50 گرم
گشنیز 50 گرم
شور و شوق آشپزی به‌میزان زیاد

آماده‌سازی مواد اولیه سوپ خوشمزه جو

برای تهیه یک سوپ خوش طعم بعد از تهیه تمامی مواد مورد نیاز، وارد مرحله آماده‌سازی مواد خواهید شد. در مدت زمان لازم برای پخت سوپ، شما 30 دقیقه را باید صرف آماده‌سازی مواد اولیه بکنید.

  • در اولین مرحله آماده‌سازی، جو را به خوبی پاک کنید و بشوئید.
  • جهت پخت بهتر سوپ، 24 ساعت جو در آب قرار دهید تا خیس بخورد.
  • مرغ و پیاز خرد شده را بپزید. پس از سرد شدن مرغ، آن را ریش‌ریش کنید.
  • هویج را رنده کنید.
  • قارچ را ورقه ورقه کرده و به‌همراه پیاز سرخ کنید تا آب اضافه قارچ از بین رود.
  • جعفری و گشنیز را به اندازه کافی و دلخواه خرد کنید.
آموزش پخت سوپ جو
آموزش پخت سوپ جو

طرز تهیه سوپ جو ساده

این سوپ خوشمزه از پرطرفدار‌ترین سوپ‌های ایرانی است. در روز‌های سرد و به‌خصوص زمانی که یکی از اعضا خانواده دچار سرماخوردگی شده؛ می‌توانید با بهره‌مندی از خواص ویتامین و مواد معدنی این سوپ، آن را تهیه و مورد مصرف قرار دهید. این سوپ را با تغییر مواد اولیه به روش‌های مختلفی ‌می‌توان درست  کرد. یکی از ساده‌ترین روش‌ها استفاده از مرغ در زمان تهیه، خواهد بود. بعد از اینکه مواد اولیه را آماده و مرحله آماده‌سازی این مواد را طی کردید، حال نوبت نحوه پخت سوپ خواهد بود.

  1. در ظرفی مناسب قارچ، هویج رنده شده و رب گوجه اضافه کرده و مواد را با هم تفت دهید.
  2. جو خیس خورده، مرغ، آب مرغ و جو پرک را اضافه کنید تا جو به خوبی بپزد و سوپ به غلظت دلخواه شما برسد.
  3. پس از لعاب انداختن، سبزی سوپ (جعفری و گشنیز) خرد شده و نمک وفلفل را به‌همراه آبلیمو اضافه کنید.
  4. 5 دقیقه بعد شعله گاز را خاموش کنید. اجازه دهید کمی سرد شود.
  5. سوپ شما آماده سرو است. نوش جان!

نکات مهم در نحوه‌ی پخت سوپ جو

  • در صورت چرب شدن بیش از حد سوپ، آن را برای مدتی در یخچال قرار دهید تا چربی اضافه آن را راحت‌تر از روی سوپ، پاک کنید.
  • در صورت شوری سوپ، سیب زمینی را پوست گرفته و 15 دقیقه در سوپ قرار دهید. پس از گذشت این مدت، سیب زمینی را خارج کنید.
  • برای غلیظ‌‌‌تر شدن سوپ، 2 قاشق آرد را در آب سرد حل کنید و به سوپ خود اضافه کنید. با این روش آرد گلوله گلوله در سوپ نخواهد شد.
  • در صورتی که علاقه­مند به استفاده از شیر در سوپ جو هستید؛ شیر را قبل از ریختن در سوپ گرم کنید تا باعث بریده شدن سوپ نشود.
  • سوپ را در وعده شام و در صورت تمایل با نان سرو کنید.
آموزش سوپ جو
آموزش سوپ جو

سوالات متداول

در این قسمت از مقاله بعضی از پرسش‌های که امکان دارد به‌وجود آید، را پاسخ خواهیم داد. با مطالعه مقاله و علاقه‌مند بودن به موضوع اگر سوالی برای شما شکل گرفت، در بخش نظرات سایت مطرح و منتظر پاسخ ما باشید.

سوپ جو برای نوزاد شیرخوار مناسب است؟

نوزاد در ۷ ماهگی، آمادگی مصرف این سوپ را دارد. البته در حد دو یا سه قاشق و اگر به شکل پوره باشد، مناسب‌تر خواهد بود.

سوپ جو را در چه وعده غذایی بخوریم بهتره؟

به طور کلی این سوپ و دیگر سوپ‌ها را در تمام وعده‌های غذایی به‌خصوص شام و افطار به‌عنوان دسر یا غذایی اصلی می‌توان سرو کرد. برای احساس سیری بیشتر می‌توانید همراه با نان آن را مورد مصرف قرار دهید.

پخت انواع سوپ جو را از کجا یاد بگیریم؟

برای یادگیری تهیه انواع این سوپ و دیگر سوپ‌ها به بخش بلاگ آشپزی سایت دهکده دانش و مهارت مراجعه کنید. همچنین برای افزایش مهارت­های آشپزی خود امکان شرکت در دوره‌های آشپزی دهکده دانش و مهارت را خواهید داشت. کسب مهارت، ارائه گواهینامه بین المللی و اعتبار جهانی آن از شما یک سرآشپز نمونه خواهد ساخت

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا