نماد سایت وبلاگ دهکده جهانی

آموزش طرز پخت خورشت بامیه با گوشت اصیل و مجلسی

5/5 - (2 امتیاز)

آموزش طرز پخت خورشت بامیه با گوشت اصیل و مجلسی

به نظر شما خورشت بامیه، خوراکی مناسب برای مهمانی و مجالس خانوادگی است؟ خورش بامیه یکی از خورش‌های اصیل ایرانی در جنوب کشور بوده و با توجه به طعم فوق‌العاده و خواص بسیار بامیه، به تدریج به یکی از غذاهای رایج و مجلسی تمام سطح کشور تبدیل شد. از خواص بامیه می‌توان به تقویت سیستم ایمنی، جلوگیری از پوکی استخوان، پاک‌سازی کبد، سلامت پوست و مو اشاره نمود.

بامیه در فصل تابستان بیش از سایر فصول در دسترس عموم مردم بوده و برای تهیه خورشت بامیه می‌توان از گوشت‌های قرمز گوساله و گوسفند یا گوشت پرندگانی مثل: مرغ و بوقلمون استفاده کرد. برای پخت خورشتی کاملاً گیاهی کافی است؛ گوشت را از این غذا حذف کنید تا یک غذای سالم با طعمی بی‌نظیر داشته باشید. در صورتی که علاقه‌مند به یادگیری دستور اصلی پخت خورشت بامیه هستید، تا انتهای این مقاله همراه ما در بلاگ آموزش آشپزی سایت دهکده دانش و مهارت باشید.

خورشت بامیه

خواص گیاه بامیه چیست؟

نام دیگر گیاه بامیه، اکرا بوده و سرشار از انواع مواد مغذی است. بامیه یکی از مهم‌ترین سبزیجات مصرفی پخت و تهیه غذاها در کشور هند است. گیاه اکرا به جز در خورشت بامیه، به صورت قطعه‌قطعه شده و کبابی یا سرخ شده هم قابل استفاده است. جالب است بدانید که ژاپنی‌ها از بامیه برای تهیه سوشی استفاده کرده و  تمامی اجزای بامیه از جمله برگ آن نیز قابل مصرف است. اصلی‌ترین خواص بامیه به شرح زیر است:

به‌طورکلی بامیه خواص بسیار زیادی دارد که در این مقاله تنها به چند مورد از مهم‌ترین موارد اشاره کردیم. از دیگر خواص بامیه می‌توان به موارد منحصر به فرد زیر اشاره داشت:

انواع طرز تهیه خورشت بامیه خوشمزه

دستور پخت خورشت بامیه دارای شیوه طبخ یکسان بوده و مردم هر یک از شهرهای ایران خوراک بامیه را با انواع گوشت و یا بدون گوشت تهیه خواهند کرد. انواع روش پخت خورشت بامیه به شرح زیر است:

در صورتی که به خوردن غذاهای گوشتی علاقه‌ای ندارید، کافی است گوشت را از غذا حذف کرده و در عوض از سیب‌زمینی، بادمجان یا لپه استفاده کنید و از طعم بی‌نظیر غذای گیاهی خود لذت ببرید. لازم به‌ذکر است که خوشمزه و ناب‌ترین دستور پخت خورش بامیه مربوط به استان خوزستان بوده و شیوه پخت استان اصفهان و حتی کشور افغانستان نیز عطر و طعم خاص خود را خواهد داشت.

مواد لازم پختن خورش بامیه با گوشت

مواد زیر برای تهیه خورش بامیه برای 8 نفر مناسب است:

 

مواد لازم
گوشت گوسفند  500 گرم
بامیه 600 گرم
گوجه‌فرنگی 500 گرم
رب گوجه‌فرنگی 3 قاشق غذاخوری
پیاز 1 عدد بزرگ
نمک و فلفل به‌مقدار لازم
زردچوبه و روغن  به‌مقدار لازم
آب به‌مقدار لازم
شور و شوق آشپزی به‌میزان زیاد

خورشت بامیه

آماده‌سازی مواد اولیه خوراک بامیه خوش‌خوراک

قبل از شروع مرحله پخت خوراک بامیه، نیاز به آماده­سازی برخی از مواد اولیه جهت پیشبرد سریع و آسان در طول فرایند پخت خواهید داشت. قبل از بار گذاشتن خورشت مراحل زیر را طی کنید:

طرز تهیه خوشمزه‌ترین روش پخت خورش بامیه

جهت طرز تهیه خوراک بامیه مجلسی با گوشت گوسفند تمام مراحل زیر را به ترتیب طی کرده تا در نهایت تجربه یک خوراک خوش‌طعم و عالی را در کنار خانواده داشته باشید:

  1. ابتدا پیازهای خرد شده را در ماهیتابه و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند.
  2. گوشت‌های خرد شده را به پیاز اضافه کرده و تا تغیر رنگ گوشت کمی تفت دهید.
  3. پس از این نوبت به اضافه کردن ادویه نمک، فلفل و زردچوبه است. مواد را به خوبی مخلوط کنید تا طعم خامی آن‌ها گرفته شود.
  4. گوجه‌های رنده شده را به گوشت اضافه کنید.
  5. هنگامی‌که آب گوجه‌فرنگی بخار شد، رب را اضافه کرده و به‌شکل مستمر هم بزنید تا رب سرخ شود.
  6. آب جوشیده گرم را تا حدی که گوشت‌ها دربر بگیرد، اضافه کنید.
  7. پس از اضافه کردن آب، شعله گاز را کم کرده و به مواد اجازه پخت آرام دهید.
  8. در نیم ساعت پایانی پخت، بامیه‌های سرخ شده را اضافه و اجازه دهید خورشت جا بیافتد.

نکات مهم در پخت خورشت بامیه

خورشت بامیه

سؤالات متداول

در این بخش از مجله آشپزی به سؤالات مهم پخت خوراک بامیه مجلسی با گوشت پاسخ خواهیم داد. در صورت وجود هرگونه سؤال از طریق بخش نظرات با ما در ارتباط باشید، ما در اسرع وقت به آن‌ها پاسخ خواهیم داد.

خورش بامیه رو با مرغ هم میشه پخت؟

بله، خورشت بامیه با مرغ یکی از غذاهای خوشمزه است. برای تهیه این خوراک کافی است به جای گوشت از مرغ استفاده کنید. تنها نکته مهم مدت‌زمان کمتر پخت مرغ است.

طرز پخت خورشت بامیه با لپه چجوریه؟

در صورت تمایل به استفاده از لپه در خورشت، باید ابتدا لپه‌ها را بپزید. پس از پخت آن را به همراه بامیه به غذا اضافه کنید تا به خورد غذا بروند.

راز خوشمزه شدن خورش بامیه خانم‌ها چیه؟

اصلی‌ترین چاشنی خوراک بامیه اهوازی چیست؟

خورشت بامیه یک غذای اهوازی است که در کنار کته، سبزی، سالاد و ترشی سرو خواهد شد. در این غذا می‌توان از سیب زمینی هم استفاده کرد.

غذاهای محلی عربی رو از کجا یاد بگیرم؟

دوره‌های آموزش آشپزی و شیرینی‌پزی سایت دانش و مهارت، یکی از مراجع عالی و مناسب برای یادگیری و کسب مهارت در تهیه غذاهای ایرانی و ملل است. از مزایای شرکت در دوره‌های آشپزی سایت دانش و مهارت کسب مهارت، مدارک رسمی و بین‌المللی است.

خروج از نسخه موبایل