نحوه تهیه قهوه ترک با قهوه جوش + قهوه ترک کافی شاپی در خانه
قهوه ترک یکی از خوشطعمترین نوشیدنیهای گرم در جهان بوده و طرز تهیه قهوه ترک اصیل آن بر روی شنهای داغ و بهوسیله قهوهجوش است. قهوه ترک بر خلاف دیگر انواع قهوه در حالت کاملاً داغ و با تلخی خاصی سرو شده و کافئین زیاد آن برای بیماران قلبی و زنان باردار مناسب نیست! آن دسته از افرادی که علاقهمند به مصرف نوشیدنی شیرین هستند نیز میتوانند با کمی شکر، باقلوا و راحت الحلقوم طعم آن را تغییر داد.
قهوه ترک را میتوان به روشهای مختلف از جمله: قهوه جوش، اسپرسو ساز و حتی بدون دستگاه خاصی بر روی گاز تهیه نمود. از فواید این نوشیدنی گرم میتوان به: کاهش وزن، کاهش درد، بهبود گردش خون و افزایش انرژی اشاره کرد. در این مقاله به دنبال آموزش نکات مهم در زمینه انواع طرز تهیه قهوه ترک ویژه خواهیم بود. درصورتیکه علاقهمند به یادگیری روشهای آمادهسازی قهوه ترک هستید، تا انتهای این مطلب با بلاگ آموزش نوشیدنی گرم سایت دانش و مهارت همراه باشید.
معایب و مزایای قهوه ترک
گیاه قهوه در جنوب شرقی آسیا و مناطق گرم قاره آمریکا به خوبی رشد کرده و کشاورزان در فصل برداشت، دانههای قهوه را جدا کرده و خشک خواهند نمود. کشور برزیل بیشترین سهم در تولید قهوه جهان را داشته و عطر و طعم قهوه به میزن عمل خشک کردن آن وابسته است. قهوه ترک یکی از حالتهای آمادهسازی و برشته کردن قهوه بوده و خواص خاص خود را برای مصرفکننده دارد. در ادامه با برخی از مزایا و عوارض استفاده از قهوه ترک بیشتر آشنا خواهید شد.
مزایای قهوه ترک عبارت است از:
- حفاظت از کبد.
- تقویت حافظه.
- کاهش ابتلا به سرطان.
- کاهش آلزایمر.
عوارض مصرف قهوه ترک:
- ایجاد اسید معده.
- افزایش فشارخون.
- ایجاد مشکلات گوارشی.
فرق قهوه ترک با بقیه قهوههای اسپرسو و فرانسه
قهوه ترک یکی از نوشیدنیهای گرم محبوب در میان مردم ساکن در اروپای شرقی و خاورمیانه است. نحوه آمادهسازی و تفاوتهای قهوه ترک با اسپرسو و قهوه فرانسوی نکات خاص خود را داشته و هر کدام از این دو را با قهوه ترک مقایسه نمودهایم.
برخی از تفاوتهای قهوه ترک با قهوه اسپرسو عبارت است از:
- قهوه ترک با قهوهجوش تهیهشده، اما قهوه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز آماده خواهد شد.
- آسیاب دانههای قهوه برای قهوه ترک بسیار ریز و شبیه به پودر بوده اما برای قهوه اسپرسو اندازه دانهها درشتتر است.
- امکان دم قهوه ترک با شیر بوده اما این ماده لبنی در اسپرسو باید پس از مرحله دم کردن اضافه شود.
- قهوه ترک را با انواع شیرینیهای راحتالحلقوم و باقلوا مصرف کرده، اما قهوه اسپرسو با کوکی و شکلات میل خواهد شد.
- قهوه ترک نوشیدنی گرم با طعمی تلخ همراه با ذرات ریز بوده ولی قهوه اسپرسو با تلخی بیشتر و حالی صاف و بدون ذرات را برای مصرفکننده بههمراه دارد.
برخی از تفاوتهای قهوه ترک با قهوه فرانسه عبارت است از:
- قهوه ترک را با قهوهجوش دمکرده، درصورتیکه قهوه فرانسه را با قهوه ساز آماده خواهند کرد.
- دانههای قهوه را برای قهوه ترک کاملاً ریز و به شکل آرد آسیاب کرده، اما دانه قهوه را برای آمادهسازی قهوه فرانسه درشتتر از همه قهوهها آسیاب خواهند کرد.
- قهوه ترک نسبت به قهوه فرانسه از کافئین و غلظت بیشتری برخوردار است.
انواع روش آماده سازی قهوه ترک
قهوه ترک را میتوان با روشهای مختلف تهیه نمود و لیست زیر از انواع آمادهسازی این نوشیدنی تلخ و گرم است:
- تهیه قهوه ترک با قهوهجوش دسته دار یا جذوه.
- تهیه قهوه ترک با فرنچ پرس.
- آمادهسازی قهوه ترک بهوسیله قهوه ساز.
- تهیه قهوه ترک با دستگاه اسپرسوساز.
- آمادهسازی قهوه ترک با موکاپات.
طرز درست کردن قهوه ترک با قهوه جوش یا موکوپات
نام دستگاهی که به شما در درست کردن قهوه به آن نیاز دارید؛ موکاپات یا موکوپات بوده و بهترین جنس آن از آلیاژ مس است. همچنین از قیمت زیادی مانند: دستگاه قهوه ساز برخوردار نیست. قهوهجوش از نظر ظاهری مانند شیرجوش بوده و با قرار گرفتن روی اجاقگاز قهوه ترک خوشمزهای را در کمترین زمان برای شما آماده خواهد نمود. جهت آمادهسازی قهوه ترک به وسیله موکوپات در منزل مراحل زیر را دنبال نمایید.
طرز تهیه قهوه ترک در موکاپات
- مقداری آب سرد در مخزن زیرین موکوپات بریزید. (تا زیر سوپاپ)
- مقدار 2 قاشق چایخوری پودر قهوه را در ظرف داخلی موکاپات ریخته و سطح آن را صاف نمایید.
- قسمت بالایی را روی قسمت پایینی قرار داده و ببندید.
- موکاپات را روی شعله ملایم گاز قرار دهید.
- زمانی که عطر و بوی آن بلند شد و قهوه در مخزن بالایی موکوپات بالا آمد، قهوه شما آماده است.
طرز تهیه قهوه ترک با قهوهجوش
مواد لازم برای آمادهسازی یک فنجان قهوه عبارت است از:
- آب 50 میلیلیتر
- قهوه ریز خرد شده 2 قاشق چایخوری
- شکر 1 الی 4 قاشق غذاخوری
طرز تهیه قهوه ترک با قهوهجوش به ترتیب مراحل زیر است:
- پودر قهوه، آب و شکر را در قهوهجوش بریزید.
- قوه جوش را روی حرارت کم شعله اجاقگاز قرار دهید.
- به مدت 1 دقیقه هم بزنید.
- حواستان به قهوه باشد تا کف روی آن از بین نرود.
- در ابتدا کف دور قهوهجوش را در فنجان بریزید و مجدد قهوهجوش را روی حرارت قرار دهید.
- بعد از ایجاد کف مجدد قهوه را در فنجان بریزید و بعد از 30 ثانیه میل بفرمایید.
طرز تهیه قهوه ترک با دستگاه اسپرسوساز
تهیه قهوه ترک با دستگاه اسپرسوساز باکیفیتترین قهوه را برای شما خواهد داشت. دستگاه اسپرسوساز با برندهای متفاوت و قیمتهای مختلف در بازار عرضه شدهاند. طرز تهیه قهوه ترک مراحل و نکاتی دارد که با رعایت آنها قهوهای با طعم عالی خواهید داشت.
- بهترین آب برای استفاده در دستگاه، آب تصفیهشده است، هرچند برخی از دستگاهها خود رسوبگیر آب دارند.
- پودر قهوه را در پرتافیلتر با فشار مناسب پر کرده تا در زمان عصاره گیری، قطرات بهصورت پیوسته بریزد.
- قفلکردن پرتافیلتر و جایگذاری مناسب آن حائز اهمیت است! حتماً خوب آن را در جای خود بگردانید تا کاملاً بسته شود.
- در این مرحله باید منتظر ماند تا دستگاه روشن شود. دستگاه اسپرسو دو دکمه که یکی برای اعلام روشن شدن دستگاه و دیگری برای فوم است.
- دکمه چرخشی روی دستگاه را بگردانید تا روی درجه، اندازه سنگینی و غلظت قهوه که مدنظر شما قرار گیرد. این دکمه از Light تا Heavy درجهگذاری شده، درصورتیکه مایل به نوشیدن قهوه سبکی هستید، درجه را روی Light قرار دهید.
- دکمه که روشن شد، شروع را زده تا قهوه در فنجان ریخته و درنهایت آن را خاموش نموده و از نوشیدن قهوه لذت ببرید.
طرز تهیه قهوه ترک با شیر و خامه صبحانه
برای تهیه قهوه ترک با شیر و خامه صبحانه که مزه خاص و فوقالعادهای هم دارد نیاز به مواد مورد نظر دارید، این ترکیب برای یک تا دو فنجان قهوه است:
- پودر قهوه 2 قاشق سوپخوری
- شیر سرد 1 فنجان
- آب جوش 2 فنجان
- خامه صبحانه به مقدار دلخواه
طرز تهیه قهوه ترک با شیر و خامه صبحانه به ترتیب زیر است:
- شیر و خامه را در ظرف شیرجوش ریخته و روی حرارت ملایم شعله گاز قرار داده و هم بزنید.
- پودر قهوه را در آب جوش ریخته و مخلوط کنید.
- شیر و خامه که در حال گرم شدن هستند را خوب هم بزنید تا روی سطح آن کف تشکیل شود.
- مخلوط شیر و خامه و قهوه حل شده در آب جوش را همزمان در فنجان سرو ریخته و بعد از 30 ثانیه میل بفرمایید.
طرز دم کردن قهوه ترک روی گاز و بدون دستگاه
اصولاً قهوه ترک را در قهوهجوش روی گاز و بدون هیچ دستگاهی آماده کرده و این نوع دم کردن طعم نابی را برای قهوه دارد. برای این کار به مواد اولیه زیر نیاز دارید تا یک فنجان قهوه ترک اصیل داشته باشید:
- پودر قهوه 1 قاشق غذاخوری
- آب جوشیده سرد 1 فنجان
- شکر دانهریز 1 قاشق غذاخوری (در صورت تمایل)
طرز دم کردن قهوه ترک روی گاز به صورت مرحله به مرحله
- آب جوشیده سرد و پودر قهوه را در قهوهجوش قرارداده و هم بزنید.
- اگر قهوه با طعمی نسبتاً شیرین موردپسند شماست، شکر را نیز به مواد اضافه کنید.
- قهوهجوش را روی حرارت ملایم شعله قرار داده و 4 دقیقه نیاز است تا به جوش رسیده و کف کند.
- بهمحض ایجاد کف، قهوهجوش را از روی حرارت برداشته، بهآرامی کف را در فنجان بریزید.
- مجدد قهوهجوش را برای چند ثانیه روی حرارت قرارداده و بعد از تشکیل مجدد کف، قهوه را در فنجان ریخته، تقریباً 30 ثانیه بعد میتوان قهوه را نوشید و از طعم بینظیر آن لذت برد.
درست کردن و تهیه قهوه ترک با فرنچ پرس
دستگاه فرنچ پرس توسط یک فرد ایتالیایی اختراع شده و نسبت به دیگر دستگاههایی آمادهسازی قهوه مزایای خاص خود را دارد. تمام مراحل دم کردن قهوه، مانند: مدتزمان درست کردن و یا دمای آب در فرنچ پرس تحت کنترل شخص بوده و در زمان مسافرت یا عدمدسترسی به برق امکان لذت از یک فنجان قهوه ترک را خواهید داشت.
مواد لازم برای تهیه قهوه ترک با فرنچ پرس عبارت است از:
- دانه قهوه 17 گرم
- آب جوش 1 لیوان
مراحل تهیه یک قهوه ترک فوقالعاده توسط دستگاه فرنچ پرس به شرح زیر است:
- دانههای قهوه را آسیاب نمایید.
- آب را به دمای 92 درجه سانتیگراد برسانید، تقریباً یک قل بخورد.
- پودر قهوه و آب جوش را در فرنچ پرس ریخته، حدود 30 ثانیه آن را به حالت خود بگذارید.
- سپس در این مرحله با قاشق چوبی بهآرامی آن را هم بزنید.
- اهرم دستگاه را در بالاترین قسمت قرار داده و بعد از حدود 4 دقیقه آن را به سمت پایین فشار دهید.
- قهوه شما آماده شده، از طعم خاص آن لذت ببرید.
سؤالات متداول
در این بخش از مقاله به پرسشهای احتمالی شما، در رابطه با قهوه ترک پاسخ خواهیم داد. در صورت مطالعه مقاله و شکلگیری سؤالات جدید، آن را از بخش نظرات همین مطلب با ما در میان گذاشته، تا جواب مناسب خود را در سریعترین زمان ممکن دریافت نمایید.
علت کف نکردن قهوه ترک چیست؟
یکی از دلایل خوشمزهتر کردن قهوه ترک اندازه کفی است که در کنارههای قهوهجوش بهوجود آمده و در فنجان ریخته خواهد شد. در صورتی که قهوه ترک فرآوری شده شما از کف لازم برخوردار نبوده؛ دلایل زیر را مورد بررسی قرار دهید:
- اصالت و تازگی قهوه.
- عمل آسیاب بهاندازه و درست
- میزان حرارت مناسب زیر قهوهجوش.
- دمای مناسب آب.
- از یک قاشق برای هم زدن بهره بگیرید.
- سایز قهوهجوش باید مناسب باشد.
طرز تهیه قهوه ترک برای زنان باردار
طبق تحقیقات بهعملآمده زنان باردار مصرف قهوه ترک را باید به حداقل برسانند. همچنین بانوانی که سقط پیدرپی داشتهاند، مصرف قهوه ترک را بهکل باید فراموش کنند. قهوه ترک از کافئین بالایی برخوردار بوده و این ماده سبب کمکاری لولههای رحمی با وظیفه انتقال تخمک به رحم خواهد شد. بر این اساس زنانی که قصد بارداری موفق را دارند باید مصرف قهوه خود را مدیریت نمایند.
چرا همراه قهوه ترک 1 لیوان آب میارن؟
قهوه ترک قهوه سنگینی بوده بر همین اساس با هر فنجان قهوه ترک یک لیوان آب در سینی پذیرایی قرار خواهند داد. مصرف آب پیش از مصرف قهوه ترک موجب تمیزی دهان و افزایش طعم دلچسب آن خواهد شد. همچنین پس از مصرف قهوه ترک تلخمزه با خوردن ک لیوان آب از ماندگاری طعم گس آن در دهان در امان خواهید بود.
تهیه قهوه ترک با اسپرسوساز بهتره یا موکاپات؟
دستگاه اسپرسوساز و موکاپات قهوههای غلیظی به شما خواهند داد، اما واقعیت این است که هیچگاه نمیتوان موکاپات را همردیف با اسپرسوساز قرارداد. قهوه دم شده با موکاپات از غلظت بیشتری برخوردار بوده و همین دلیلی برای تلختر بودن قهوه است. طعم قهوههایی که با اسپرسوساز دم خواهد شد متنوع و گستردهتر است. کیفیت قهوه ترکی که با اسپرسوساز دم شده چندین برابر قهوهای است که در موکاپات تهیهشده باشد.
از کجا نحوه دم کردن انواع قهوه و نوشیدنی گرم کافیشاپی رو یاد بگیرم؟
دوره نوشیدنی گرم سایت دانش و مهارت محلی مناسب جهت یادگیری مراحل آمادهسازی انواع دمنوش، قهوه و نوشیدنیهای کافیشاپی خواهد بود. با حضور موفقیتآمیز در این کلاسها شاهد افزایش اطلاعات علمی و توان عملی خود شده و گواهینامه بینالمللی دو زبانه از دانشگاه نورث وست دریافت نمایید.