طرز تهیه دمنوش هل سبز
هل گیاهی بسیار پرخاصیت از خانواده زنجبیلها بوده و انواع مختلفی مانند: هل سبز، هل سیاه و هل سفید دارد. گیاه هل متعلق به کشورهای هند، نپال و بوتان بوده و امروزه به دلیل کاربرد و خواص بیشمارش، در بیشتر مناطق آسیایی مصرف خواهد شد. از این دانههای مفید در تهیه دمنوش هل جهت درمان بیماریهای مختلف: قلبی عروقی، کلیوی و تسکین گلودرد استفاده خواهد شد. از دیگر خواص منحر به فرد گیاه هل سبز، تقویت قوای جنسی و بهبود خلقوخو است. اما در مصرف آن باید اعتدال را رعایت کرده تا دچار عوارض سومصرف نشوید.
از ترکیب این دانههای خوشبو به همراه مواد طبیعی دیگری چون: عسل، دارچین، گل محمدی، زنجبیل و میخک برای درمان بسیاری از بیماریها استفاده خواهد شد. در صورتی که طبع بدن فرد، سرد باشد؛ به هیچ وجه نباید از مصرف گیاه هل بهصورت دمنوش غافل شود. در صورتی که علاقهمند به کسب اطلاعات بیشتر درباره طرز تهیه دمنوش هل و ترکیب آن با گیاهان دارویی دیگر هستید؛ تا انتهای این مقاله با آموزش نوشیدنی گرم سایت دانش و مهارت همراه باشید.
آشنایی با گیاه هل
هل میوهای بسیار کوچک، خوشبو و از خانواده گیاه زنجبیل بوده و در انواع مختلفی شامل: هل سیاه، هل سفید و هل سبز وجود دارد. هل سبز کوچکتر از انواع دیگر هل بوده و طعم آن نیز متفاوت است. در هر هل 15 الی 20 دانه وجود خواهد داشت. هل از چاشنیهای معطری بوده که در انواع غذا، نان، شیرینی، چای و بهخصوص مربا بهکار گرفته خواهد شد.
اصالت هل مربوط به کشورهای هند، نپال و بوتان بوده اما امروزه در بیشتر مناطق آسیا مورد مصرف قرار گرفته است. اصلیترین لقب هل عنوان ملکه ادویهها بوده و پس از وانیل و زعفران از گرانترین ادویهها بهشمار رفته است. علاوه بر مصرف آشپزی، هل سابقه طولانیمدتی در طب سنتی دارد. در گذشته اعتقادها بر این بوده که هل یک ماده مؤثر برای درمان عفونتهای دهانی، گرفتگی ریه، التهاب پلک، ناراحتی کلیوی و سنگ صفرا است.
فواید مصرف هل
هل یکی از گیاههای معجزهگر در درمان اکثر بیماریها به شمار رفته و مصرف زیادی در کشورهای آسیایی دارد. از فواید مصرف هل میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- بهبود سلامت گوارش
- تقویت قلب
- مبارزه با افسردگی
- درمان بیماریهای دهان و دندان
- تقویت میل جنسی
- رفع عفونتهای دستگاه ادراری
مصرف هل برای مبارزه با آسم
هل نقش بسیار مؤثری در درمان بیماری آسم و علائم آن از جمله: خسخس، سرفه و تنگی نفس دارد. هل با افزایش گردش خون در ریه منجر به آسانتر شدن تنفس خواهد شد.
افزایش اشتها با دمنوش هل
مصرف گیاه هل برای درمان بیاشتهایی توصیه خواهد شد، همچنین روغن هل بهعنوان محرک اشتها شناخته شده است.
درمان گلودرد با هل سبز
مصرف دمنوشی با ترکیب: هل، دارچین و فلفل سیاه برای درمان درد گلو بسیار مناسب است. هل گلو را نرم کرده، دارچین خاصیت آنتیباکتریایی داشته و فلفل سیاه نیز ویژگی دو عنصر دیگر را افزایش خواهد داد.
عوارض استفاده از هل
از آنجایی که طبع هل گرم و خشک است، در نتیجه مصرف زیاد آن احتمال بروز مشکلاتی را برای بدن به همراه خواهد داشت. از جمله مضرات و موانع منع مصرف زیاد هل میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- مصرف هل برای افرادی با طبع گرم مضر است.
- استفاده زیاد هل برای افراد مبتلا به یبوست ممنوع است.
- مصرف بیش از حد هل تپش قلب را افزایش داده و برای بیماریهای روده و ریه مضر خواهد بود.
- مصرف هل برای افرادی که دچار ورم پروستات هستند، ممنوع است.
- مقدار مصرف هل نباید از یک مثقال بیشتر باشد.
انواع دمنوش هل
هل بهتنهایی کاربرد زیادی دارد، مهمترین کاربرد آن نیز درمان درد گلو و عوارض ناشی از سرماخوردگی است. مدتهاست مصرف دمنوش هل راهی برای درمان گلودرد و بیماریهای دیگر است. انواع دمنوش هل با سایر مواد طبیعی در لیست زیر قرار گرفته است:
- دمنوش هل با عسل
- دمنوش هل، دارچین و عسل
- دمنوش هل و گل محمدی
- دمنوش هل و میخک
- دمنوش هل، زعفران و عسل
- دمنوش هل و زنجبیل
- دمنوش هل و آویشن
- دمنوش هل و نعناع
طرز تهیه دمنوش هل و عسل
دمنوش هل و عسل جهت درمان درد و سوزش گلو موثر بوده و برای برای تهیه دمنوش هل و عسل به چند دانه هل و یک قاشق عسل نیاز خواهید داشت. جهت تهیه دمنوش هل و عسل مراحل زیر را طی کنید:
- ابتدا هل را همراه با آب جوش روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه دهید نیم ساعت دم بکشد.
- سپس حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید دمنوش کمی ولرم شود.
- پس از آن عسل را به آن اضافه کنید تا دمنوش خوشبو و لذیذ آماده شود.
* عسل را به آب داغ اضافه نکرده و تا زمان ولرم شدن دمنوش صبر کنید؛ زیرا خاصیت خود را از دست خواهد داد.
نحوه تهیه دمنوش هل و دارچین و عسل
دارچین باعث گرم شدن بدن و جلوگیری از سرماخوردگی خواهد شد. این ماده دارای خواص ضدویروسی بوده و ترکیب آن با ضدعفونیکننده قوی یعنی عسل به تسکین درد گلو کمک شایانی خواهد کرد. اضافه شدن هل سبز به این ترکیب، یک داروی آنتیبیوتیک طبیعی را به وجود خواهد آورد. برای تهیه دمنوش هل، دارچین و عسل به مواد زیر نیاز خواهید داشت:
- چوب دارچین 1 عدد
- دانه هل 3 الی 4 عدد
- عسل 2 قاشق
- آب جوش 2 لیوان
برای تهیه دمنوش هل، دارچین و عسل مراحل زیر را طی کنید:
- ابتدا پوسته هل را باز کرده تا عطر آن پخش شود.
- چوب دارچین و دانههای هل را در قوری بریزید.
- آب جوش را به قوری اضافه کنید.
- اجازه دهید دمنوش به مدت 20 دقیقه روی شعله ملایم دم بکشد.
- پس از اینکه دمای دمنوش کمی پایین آمد، عسل را اضافه کرده و میل نمایید.
طرز تهیه دمنوش هل و گل محمدی
دمنوش گل محمدی منجر به جوانسازی و درمان جوشهای پوستی خواهد شد. گل محمدی منبع غنی از ویتامین A و آنتیاکسیدان بوده و همچنین خاصیت کلاژن سازی آن برای درمان چینوچروک صورت کاربرد زیادی دارد. مصرف دمنوش هل و گل محمدی باعث لاغری و کاهش وزن خواهد شد.
برای تهیه دمنوش هل و گل محمدی به مواد زیر نیاز دارید:
- گل محمدی 1 لیوان
- عسل بهمقدار دلخواه
- دارچین و هل بهمقدار دلخواه
- آب گرم 4 لیوان
برای تهیه دمنوش هل و گل محمدی بهصورت زیر عمل کنید:
- گلهای محمدی را در قوری بریزید.
- آب گرم را به قوری اضافه کنید.
- هل و دارچین را نیز به قوری بیفزایید.
- قوری را روی حرارت قرار داده و اجازه دهید آب به نقطهجوش برسد.
- سپس شعله را خاموش کنید.
- پس از ولرم شدن دمنوش مقداری عسل به آن اضافه کنید.
* توجه کنید برای این دمنوش نباید آب جوش استفاده کنید، زیرا آب جوش منجر به از بین رفتن طعم و خاصیت گل محمدی خواهد شد.
نحوه تهیه دمنوش هل و دارچین و زعفران
استفاده از دمنوش هل، دارچین و زعفران منجر به غلبه بر سردی و رطوبت بدن شده و افرادی با طبع سرد جهت افزایش بهرهوری از این دمنوش، آن را در شب استفاده نمایند. برای تهیه این دمنوش به مواد زیر نیاز خواهید داشت:
- چوب دارچین خردشده 1 قاشق غذاخوری
- هل سبز خردشده 7 تا 10 عدد
- زعفران 1 گرم
- عسل 2 قاشق مرباخوری
- آب جوش 4 لیوان
برای تهیه دمنوش هل، دارچین و زعفران به ترتیب زیر عمل کنید:
- هل، دارچین و زعفران را به قوری اضافه کنید.
- آب جوش را روی مواد ریخته و اجازه دهید به مدت 30 تا 60 دقیقه روی حرارت ملایم دم بکشد.
- پس از گذشت این زمان دمنوش را از صافی رد کرده و در لیوان بریزید.
- پس از اینکه دمنوش ولرم شد، عسل را به آن اضافه و میل نمایید.
آماده سازی و تهیه دمنوش هل و میخک
میخک دارای طبع گرم و خشک بوده و برای رفع سردرد، افزایش اشتها، بهبود گردش خون و سلامت قلب استفاده خواهد شد. ترکیب میخک با هل و تهیه دمنوش آن منجر به افزایش خواص آن شده و برای تهیه دمنوش هل و میخک به مواد زیر نیاز دارید:
- میخک خردشده 1 قاشق چایخوری
- هل 3 دانه
- عسل یا نبات بهمقدار لازم
- آب جوش 1 لیوان
طرز تهیه دمنوش هل و میخک:
- ابتدا میخک را خردکرده و در قوری بریزید.
- هل را نیز خردکرده و به آن اضافه کنید.
- آب جوش را روی این دو گیاه ریخته و قوری را به مدت 15 دقیقه روی بخار کتری قرار دهید.
- پس از گذشت این مدتزمان، دمنوش را با مقداری عسل یا نبات میل نمایید.
سؤالات متداول
در این بخش از مقاله به پرسشهای احتمالی شما در رابطه با نحوه تهیه دمنوش هل پاسخ خواهیم داد. در صورت مطالعه مقاله و شکلگیری سؤال جدید، آن را از بخش نظرات همین مطلب با ما در میان گذاشته تا جواب مناسب خود را دریافت نمایید.
دمنوش هل برای چی خوبه؟
هل خواص زیادی داشته و برای تسکین دردهای ناشی از سرماخوردگی، بیماریهای قلبی عروقی، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و رفع مشکلات جنسی مفید است.
دمنوش هل برای لاغری خوبه؟
هل منبع غنی از فیبر بوده و همراه با کاهش اشتها، سوختوساز بدن را افزایش خواهد داد. ملاتونین موجود در هل نیز باعث افزایش چربی سوزی و لاغری خواهد شد.
دمنوش هل برای سرفه و سرماخوردگی چطوره؟
تهیه دمنوش هل با سایر مواد طبیعی در درمان سرفه، سرماخوردگی و تب معجزه به بهبود حال بیمار کمک خواهد کرد.
خواص مصرف هل برای مردان چیست؟
مصرف دمنوش هل در مردان منجر به درمان اختلالات نعوظ و ناتوانی جنسی شده و قوای جنسی را تقویت خواهد کرد.
مدرک دوره باریستا و نوشیدنی گرم رو از کجا بگیرم؟
دوره نوشیدنی گرم و باریستا سایت دهکده دانش و مهارت محلی مناسب جهت یادگیری مراحل آمادهسازی انواع دمنوش، قهوه و نوشیدنیهای کافیشاپی خواهد بود. با حضور موفقیتآمیز در این کلاسها شاهد افزایش اطلاعات علمی و توان عملی خود شده و گواهینامه بینالمللی دو زبانه از دانشگاه نورث وست دریافت نمایید.