دستور پخت استانبولی پلو با گوشت چرخ کرده
استانبولی پلو از غذاهای محبوب در ایران که خواستگاه آن را کشور ترکیه است. برنج اساس و پایه این غذایی خوشمزه بوده و نام دیگر آن “دمی گوجه” است. تهیه آمادهسازی این غذا سریع بوده و شما برای تهیه آن سختی زیادی را متحمل نخواهید شد. بهدلیل تنوع روش پخت و مواد اولیه برنج استامبولی، افراد زیادی علاقه به سرو این غذا در وعدههای غذایی نهار یا شام دارند.
در این مقاله درباره انواع طرز تهیه استانبولی پلو و آمادهسازی مواد اولیه این غذایی لذیذ اطلاعاتی را در اختیار شما قرار خواهیم داد. اگر مایل به یادگیری دستور پخت استانبولی هستید تا انتهای این مطلب با بلاگ آموزش آشپزی سایت دهکده دانش و مهارت همراه باشید.
انواع طرز تهیه استانبولی اصیل
کته گوجه، دمی گوجه یا استانبولی به روشهای متنوع و با مواد اولیه مختلفی تهیه خواهد شد. افراد بر طبق ذائقه خود در کنار برنج که ماده اصلی این غذایی خوشمزه و خوشطعم خواهد بود، دست به انتخاب مواد اولیه و پخت آن خواهند زد. اصلیترین حالتهای پخت این غذای خوش طعم به شکل زیر است:
- استانبولی پلو با گوشت
- استانبولی پلو با مرغ
- استانبولی پلو با لوبیا سبز
- استانبولی پلو با سویا
- استانبولی پلو با گوشت چرخ کرده
همانگونه که بیان شده، برنج پایه و اساس این غذا است. در دستور پخت استانبولی، برنج را به شیوهها و شکل متعدد تهیه خواهند کرد. روشهای پخت استانبولی عبارت هستند از:
- طرز تهیه استانبولی بر روی اجاق گاز
- طرز تهیه استانبولی در فر
- طرز تهیه استانبولی به روش کته
- طرز تهیه استانبولی به روش آبکش
مواد لازم دستور پخت استانبولی پلو مجلسی
متناسب با ذائقه خانواده و مواد اولیه موجود در خانه، در سریعترین زمان اقدام به پخت این غذایی خوشمزه کرده و در کنار خانواده میل کنید. مواد اولیه برای یک استانبولی مجلسی را در این بخش عنوان خواهیم کرد.
مواد لازم | |
برنج | 300 تا 400 گرم |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
گوشت چرخکرده | 400 گرم |
پیاز | یک عدد متوسط |
رب گوجه فرنگی | دو قاشق غذاخوری |
روغن | بهمیزان لازم |
سیب زمینی | دو عدد متوسط |
زعفران | بهمقدار لازم |
نمک و فلفل | بهمیزان لازم |
زردچوبه و دارچین | نصف قاشق چایخوری |
شور و شوق آشپزی | بهمقدار زیاد |
آمادهسازی مواد اولیه دستور پخت انواع برنج استانبولی ایرانی
برای تهیه یک استانبولی خوشمزه و خوشطعم بعد از تهیه مواد، نوبت به مرحله آمادهسازی مواد خواهد رسید.
- برنج را پاک و خوب بشوئید. به مدت 2 تا 5 ساعت خیس دهید.
- سیب زمینیها را پوست کنده و نگینی خرد و سرخ کنید.
- پیاز را نگینی خرد و در ظرفی بر روی شعله گاز با کمی روغن، تفت دهید.
- اکنون به پیاز، گوشت چرخ کرده را اضافه و تا زمان تغییر رنگ تفت دهید.
- رب گوجه و ادویهها را به سایر مواد اضافه کرده و کمی سرخ کنید.
- حال سیب زمینی را به این مواد افزوده و کمی تفت دهید.
*به خاطر عدم تغییر ظاهر سیب زمینی سرخ شده، آن را آخر به مواد اضافه کنید و تفت دهید.
دستور پخت استانبولی پلو با گوشت
استانبولی از غذاهای ساده و سریع که در هر زمان میتوانید اقدام به پخت آن کنید. یکی از روشهای پخت برنج استانبولی استفاده از گوشت در طرز پخت آن خواهد بود. در این روش پخت استانبولی، گوشت را بهشکل: کوفته قلقلی، چرخ کرده و گوشت تکهای متناسب با سلیقه خود مصرف کنید. در ادامه آموزش پخت استانبولی پلو، نحوه پخت کته و آبکش آن را بهصورت جداگانه مورد بررسی قرار خواهیم داد.
دستور پخت استانبولی پلو کته
هر فردی متناسب با ذائقه خانواده خود از روشی در زمان پخت استفاده خواهد کرد. یکی از این روشهای پخت این غذا به شکل کته است؛ در ادامه این بخش مراحل پخت را برای شما بیان خواهیم کرد. در این روش پخت امکان شفته شدن پلو وجود دارد، با چند بار امتحان کردن این روش، فوت و فن آن را یاد خواهید گرفت. برای تهیه غذا به این روش، ابتدا مواد اولیه را تهیه و مراحل آمادهسازی را انجام دهید. سپس در ادامه به انجام موارد زیر بپردازید:
- در قابلمهای مناسب؛ مواد آماده شده بههمراه برنج اضافه و به اندازه یک بند انگشت از سطح مواد داخل ظرف، آب جوش اضافه کنید و بر روی شعله متوسط گاز قرار دهید.
- تا زمانی که برنج آب را بهخود بکشد، درب ظرف را نیمه باز بگذارید.
- زمانی که آب کمتر شد، زعفران را اضافه کنید تا برنج دم بکشد.
- پس از حدود 20 دقیقه پلو کته استانبولی شما آماده سرو خواهد بود.
طرز تهیه برنج استانبولی آبکش
روش دیگر طرز تهیه برنج بهشیوه آبکش خواهد بود. بر طبق دستور پخت، ابتدا تمامی مواد اولیه را آماده و مراحل آمادهسازی را طی کنید. مراحل پخت استانبولی به شیوه آبکش به شرح زیر است:
- در ظرفی مناسب آب، نمک و روغن اضافه و بر روی شعله گاز قرار دهید.
- پس از به جوش آمدن آب، برنج را اضافه کنید.
- حدود 10 دقیقه صبر کنید، یکدانه برنج را بین انگشتان خود قرار دهید؛ اگر نرم بود برنج را آبکش کنید. برنج را زیر آب سرد بگیرید و چند بار آبکش را برای خارج شدن آب اضافی آن تکان دهید.
- روغن و زعفران را برای ته دیگ به ظرف اضافه کنید.
- اکنون ابتدا یک کفگیر برنج و بعد گوشت چرخ کرده و سایر مواد سرخ شده، را به آن اضافه کنید. این عمل را مرحله به مرحله انجام تا دهید.
- برنج را 10 دقیقه با شعله متوسط و 30 تا 40 دقیقه با شعله ملایم حرارت داده و صبر کنید تا برنج دم بکشد.
- غذای شما آماده است. نوش جان!
نکات مهم طرز تهیه استانبولی پلو اصیل
- با استفاده از پوره گوجه فرنگی بهجای رب گوجه، طعم بهتری به غذایی خود بدهید.
- این غذایی خوشمزه را علاوه بر سالاد شیرازی، ماست و خیار، با سبزی خوردن نیز میتوانید میل کنید.
- برای خوشمزهتر شدن غذا، مقداری روغن حیوانی در انتها پخت برنج به آن اضافه کنید.
- استفاده از مقداری برنج دودی در برنج استانبولی، طعم وعطر بینظیری به غذا دهید.
سوالات متداول
در این بخش از مقاله به تعدادی از سوالاتی که ممکن است برای شما در رابطه با پخت استانبولی بهوجود آید، پاسخ خواهیم داد. با مطالعه این مقاله و علاقهمند بودن به موضوع اگر پرسشی داشتید، به بخش نظرات مطلب مراجعه و جهت دریافت جواب مناسب آن را مطرح کنید.
دستور پخت استانبولی پلو نذری چیه؟
در ماههای محرم و صفر از دستور پخت استانبولی با گوشت چرخ کرده و لوبیا سبز برای پخت پلو نذری استفاده کنید.
دستور پخت استانبولی ساده برای گیاه خواران
در دستور پخت استانبولی برای افراد گیاهخوار، سویا و لوبیا سبز را در بین مواد اولیه خود قرار داده و گوشت را حذف کنید.
آموزش پخت برنج استانبولی رو از کجا بگیرم؟
برای یادگیری و آموزش پخت استانبولی به بخش بلاگ آشپزی سایت دهکده دانش و مهارت مراجعه کنید. با شرکت در دورههای آشپزی دهکده دانش و مهارت، مهارتهای آشپزی خود را افزایش داده و گواهینامه بینالمللی دارای اعتبار جهانی را دریافت کنید.