آشپزی

نحوه پخت ماکارونی شکل دار با سویا و قارچ

ماکارونی شکل دار، ماکارونی صدفی

5/5 - (1 امتیاز)

نحوه پخت ماکارونی شکل دار با سویا و قارچ

آیا طعم ماکارونی با سویا و قارچ در را تجربه کرده‌اید؟ ماکارونی یکی از غذاهای محبوب تمام سنین به‌خصوص کودکان است. ماکارونی به روش‌های مختلف، با مرغ، گوشت و یا حتی به‌صورت گیاهی و با سویا طبخ شده و در اشکال مختلف در بازار مصرف موجود است. ماکارونی شکل دار در طرح و بسته‌بندی‌های متفاوت در اختیار مشتریان بوده و بسیاری از افراد ماکارونی‌ شکل­دار را به ماکارونی ساده و رشته‌ای ترجیح خواهند داد.

طعم ماکارونی که در آن از سویا استفاده شده مشابه گوشت بوده ولی مدت‌زمان طبخ آن کمتر خواهد بود. در صورتی که علاقه‌مند به یادگیری طرز تهیه و پخت ماکارونی شکل­دار با سویا و قارچ هستید، تا انتهای این مقاله با بلاگ آموزش آشپزی سایت دهکده دانش و مهارت همراه ما باشید.

پخت ماکارونی
پخت ماکارونی

آشنایی با ماکارونی صدفی

همان­طور که گفتیم ماکارونی شکل دار در انواع مختلفی در بازار وجود دارند. ماکارونی‌ از آب و آرد سمولینا تهیه شده و ارزش غذایی بالایی دارند. ماکارونی صدفی به‌دلیل تشابه ظاهری آن با صدف در بین کودکان و افراد با سلیقه‌های خاص طرفداران بیشتری دارد. از لحاظ ارزش  غذایی و مواد تشکیل‌دهنده تفاوتی با ماکارونی ساده نداشته و دستور پخت مشابه‌ای نیز خواهد داشت.

انواع پخت ماکارونی

تمام مواد غذایی به دو دسته غذاهای با گوشت و غذاهای گیاهی تقسیم خواهند شد. در دسته اول، از انواع گوشت مانند: گوشت گوسفند، گوشت گوساله، مرغ یا بوقلمون استفاده خواهد شد. اما در دسته دوم، غذاهای گیاهی قرار داشته و از هیچ‌گونه گوشتی در پخت ماکارونی استفاده نخواهد شد. ماکارونی نیز از آن دسته غذاهایی است که قابلیت پخت با انواع گوشت و همچنین بدون گوشت را دارد.

بعلاوه، ماکارونی را می‌توان هم در فر و هم روی گاز پخت. در صورتی که ماکارونی را در فر قرار دهید، نیازی به اضافه کردن روغن نبوده و به‌طورکلی ماکارونی سالم‌تر خواهد بود. اهمیت به سلامت و تغذیه درست نیز بخشی از وظایف سرآشپز بوده و استفاده از روش پخت صحیح با توجه به تجهیزات نیز بر عهده آشپز خواهد بود.

مواد لازم در طرز پخت ماکارونی خوشمزه ایرانی

در ادامه مواد لازم برای تهیه ماکارونی شکل دار با سویا و قارچ خوشمزه برای 4  الی 5 نفر ارائه شده است:

  • ماکارونی شکل دار 400 گرم
  • سویا                                            300 گرم
  • پیاز           2 عدد متوسط
  • فلفل دلمه‌ای           1 عدد متوسط
  • قارچ           200 گرم
  • رب گوجه‌فرنگی 4 قاشق غذاخوری
  • هویج                     1 عدد کوچک
  • ذرت                     50 گرم
  • زردچوبه                     ½ قاشق چای‌خوری
  • پودر تخم گشنیز                     ½ قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل                     به میزان لازم
  • شور و شوق آشپزی به میزان زیاد

آماده‌سازی مواد در طرز پخت ماکارونی پروانه‌ای

در تهیه هر غذایی، برای راحت‌تر شدن کارها، لازم است برخی مواد را از قبل آماده کنید تا در حین طبخ غذا مشکلی ایجاد نشود. پیش از شروع طبخ ماکارونی جهت تسریع روند پخت مراحل زیر را طی کنید:

  • سویا را با 2 لیوان آب خیس کنید.
  • پیاز را نگینی خرد یا رنده کنید.
  • قارچ‌ها را نگینی خرد کرده و یا ورقه کنید.
  • هویج‌ها را نیز متناسب با بقیه مواد خرد کنید.
  • ذرت را به مدت پنج دقیقه آب‌پز کنید.
  • ظرفی مناسب (قابلمه) بر روی گاز گذاشته و دو الی سه لیوان آب با کمی نمک به آن اضافه کنید.

نحوه پخت ماکارونی با سویا

پخت ماکارونی با سویا و قارچ از لحاظ ارزش غذایی دارای سلامت بالایی بوده و اشخاص بدون جذب کمترین مقادیر چربی مضر امکان لذت از این  وعده غذایی را خواهند داشت. برای پخت ماکارونی شکل دار با مواد گیاهی مراحل زیر را به ترتیب طی کنید:

  1. ابتدا ماهی‌تابه‌ای را به همراه روغن روی گاز بگذارید تا روغن خوب داغ شود.
  2. پس از آن پیاز را به روغن اضافه کرده و تا طلایی رنگ شدن، هم بزنید.
  3. حال آب سویا را گرفته و آن را به پیاز افزوده و خوب تفت دهید.
  4. پس از سرخ شدن سویا؛ فلفل دلمه‌ای، هویج و ذرت را اضافه کنید.
  5. پس از اینکه مواد را کمی سرخ کردید، قارچ‌ها را اضافه کنید.
  6. وقتی آب قارچ‌ها گرفته شد، رب گوجه‌فرنگی و ادویه‌ها را اضافه کنید.
  7. درب تابه را بگذارید تا مواد چند دقیقه‌ای روی گاز بمانند و طعم‌ها به خورد هم بروند.
  8. وقتی آب درون قابلمه که برای تهیه ماکارونی در نظر گرفته‌اید، به جوش آمد ماکارونی را اضافه کنید.
  9. پس از گذشت پنج الی شش دقیقه، یکی از ماکارونی‌ها را برداشته و آن را نصف کنید، تا از پیش پخت آن مطمئن شوید.
  • ماکارونی‌ها را آبکش کرده و روی آن‌ها آب سرد بریزید.
  • کف قابلمه مقداری روغن ریخته و ماکارونی و مواد را به‌صورت لایه‌لایه در آن ریخته و به‌خوبی ترکیب کنید.
  • قابلمه را روی شعله ملایم قرار دهید، ماکارونی شما پس از نیم ساعت آماده خواهد بود.
ماکارونی شکل دار
ماکارونی شکل دار

فوت و فن طرز پخت ماکارونی شکل دار خوشمزه

خوشمزه­تر شدن هر غذا به انجام یک سری کارها بستگی دارد. در ادامه به ارائه نکاتی درباره طبخ ماکارونی خواهیم پرداخت. در صورت انجام فعالیت‌های زیر  شاهد تغییر طعم و مزه ماکارونی خواهید بود.

  • برای خوش‌رنگ‌تر شدن مواد ماکارونی، رب را به‌صورت جداگانه سرخ کرده و سپس به مواد اضافه کنید.
  • هنگامی‌که ماکارونی را در آب جوش ریختید، کمی روغن و زردچوبه به آن اضافه کنید تا رنگ ماکارونی‌ها زردتر شوند.
  • ماکارونی را با انواع سس و ترشی سرو کنید.
  • در صورت تمایل به موادتان سیب‌زمینی اضافه کنید.
  • وقتی قابلمه را برای دم کشیدن روی اجاق قرار دادید، ابتدا شعله را زیاد کرده و پس از بلند شدن بخار، شعله را کم کنید.
  • برای بهتر شدن طعم و مزه ماکارونی، کمی پنیر پیتزا به مواد اولیه اضافه کنید.
  • پس از آبکش کردن ماکارونی، روی آ­ن­ها آب سرد بریزید. آب سرد مانع از چسبیدن ماکارونی­ها خواهد شد.
  • مرحله پیش­پخت ماکارونی نباید زیاد باشد، زیرا در این صورت ماکارونی‌های شما له خواهند شد.
  • برای ته‌دیگ از نان لواش یا سیب‌زمینی استفاده کنید. در صورت استفاده از هر یک از این موارد، کمی کنجد روی روغن کف قابلمه ریخته و سپس نان یا سیب‌زمینی را روی آن قرار دهید.
ماکارونی صدفی
ماکارونی صدفی

سؤالات متداول

در این بخش از مقاله ماکارونی شکلی با سویا و قارچ، به پرسش‌های احتمالی شما پاسخ خواهیم داد. شما هم سؤالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. ما در اسرع وقت به آن‌ها پاسخ خواهیم داد.

چطوری ته‌دیگ سیب‌زمینی برای ماکارونی بذارم؟

برای طبخ ماکارونی خوشمزه با ته‌دیگ سیب‌زمینی، ابتدا سیب‌زمینی‌ها را ورقه کنید. سپس آن‌ها را در ظرفی پر از آب سرد قرار داده تا نشاسته سیب‌زمینی‌ها خارج شود. پیش از افزودن ماکارونی و مواد ترکیب شده به قابلمه؛ ابتدا کمی روغن کف ظرف ریخته و روی شعله قرار دهید. بعد از داغ شدن روغن، یک لایه از سیب‌زمینی‌ها را کف قابلمه قرار داده و سپس ماکارونی‌ها را اضافه کنید.

طرز تهیه ماکارونی با گوشت چرخ‌کرده چطوریه؟

تهیه ماکارونی با گوشت چرخ‌کرده هیچ تفاوتی با پخت آن با سویا نداشته و با جایگزینی گوشت چرخ کرده به جای سویا قابل انجام خواهد بود. تنها تفاوتی که وجود دارد این است که باید در انتها نصف لیوان آب به مواد اضافه کنید تا گوشت به‌خوبی بپزد.

نحوه پخت ماکارونی رشته‌ای با ماکارونی صدفی فرق داره؟

دستور تهیه ماکارونی هیچ تفاوتی با هم ندارند. تنها تفاوت مدت‌زمان پیش پخت آن‌ها است. دقت کنید زمان پیش­پخت ماکارونی رشته‌ای نسبت به ماکارونی صدفی و به‌طورکلی ماکارونی‌های شکلی کمتر است.

از کجا پخت انواع ماکارونی و پاستا رو یاد بگیرم؟

سایت دهکده جهانی دانش و مهارت، مرجعی بسیار عالی برای یادگیری و گذراندن دوره‌های مختلف آشپزی ملل، دریایی و سنتی است. با گذراندن این دوره‌ها به سطح بالایی از مهارت در پخت انواع غذا رسیده و بعلاوه مدارک بین‌المللی را دریافت خواهید کرد.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا