آموزش آشپزی

سیاست و استراتژی دهکده جهانی پروش نیروی انسانی ماهر و خبره است ، لذا از تقسیم بندی مهارت ها به صورت خرد پرهیز نموده و تنها در دو سطح آموزش آشپزی خود را ارائه می نماید.

دوره آشپزی ملل ، شامل توانایی و مهارت آشپزی تمامی ملل و کل وعده های غذایی لذا برای این منظور کافی است به اطلاعات جامع دوره آشپزی بین‌الملل رجوع کنید.

دوره سر آشپز ، ضمن آموزش مهمانداری و هتلداری ، از حمل تا سرو غذا ، همه مهارت ها و دانش اولیه تا پیشرفته لازم برای عملیات تولید مواد غذایی تجاری را در بر می گیرد.

Play Video about آموزش آشپزی ویدیو

سرفصل ها

آشپزی

بدن انسان برای ادامه حیات طبیعی خود نیازمند مقادیر مشخصی از مواد ضروری خواهد بود. مواد مورد نیاز فعالیت جسمی، مغزی و رشد بدن از طریق خوردن و آشامیدن انواع محصول غذایی تامین خواهد شد. اشخاص با ذائقه و سلیقه غذایی متفاوت نیازمند سبک متنوعی از آشپزی خواهند بود. به طور مثال مردم کشورهای شرق آسیا مانند: چین، فیلیپین، ژاپن و کره جنوبی حتی از گوشت حشرات و حیواناتی مانند: سوسک، مارمولک و حتی سگ هم در رژیم غذایی خود استفاده خواهند کرد.

کشورهای اروپایی از گوشت حیواناتی مثل: خوک استفاده کرده؛ اما کشورهای مسلمان، گوشت‌های حلال دام و طیور را مورد مصرف قرار خواهند داد. این شرایط خاص و متفاوت تنها برای شاخصه استفاده از گوشت در انواع رژیم غذایی مردم جهان بوده و برای غذاهای دریایی، گیاهان خوراکی درکنار انواع  غذای سنتی و بومی نیز صدق خواهد نمود. برای آشنایی مفصل با اهمیت آشپزی، آشنایی با غذاهای مختلف و بهترین مسیر سرآشپز شدن تا انتهای این مقاله همراه بلاگ آشپزی سایت دانش و مهارت باشید.

آشنایی با اهمیت تغذیه و آموزش آشپزی

فعالیت مغز، قلب و سایر اندام‌های حیاتی بدن انسان وابسته به مصرف کالری مورد نیاز است. هر شخص با مصرف انواع مواد غذایی از قبیل: غذاهای فرآوری شده، محصولات طبیعی مثل میوه و سبزی در کنار آشامیدنی‌های انرژی‌زا کالری مورد نیاز را تامین خواهد نمود. مواد ضروری بدن از طریق دستگاه گوارش جذب شده و بخش مازاد آن به شکب‌های مختلف در بدن ذخیره یا دفع خواهد شد. تغذیه مناسب در کنار خواب و فعالیت بدنی متناسب با جسم هر شخص ضامن ادامه حیات بدون دردسر و آسان است.

مصرف بسیاری از مواد غذایی خام برای انسان قابل هضم نبوده و باید با استفاده از انواع روش پخت، شکل محصول غذایی را تغییر داد. به این فرآیند تغییر شکل از حالت خام به فرآوری شده؛ هنر آشپزی گویند. بله، هنر آشپزی! هر کدام از مواد غذایی متنوع در ایران و جهان به سبک خاصی مورد طبخ قرار گرفته و انتخاب بهترین شیوه فرآوری آن نیازمند تخصص ویژه‌ای خواهد بود. در صورت عدم‌توجه به نکات مهم در این هنر، امکان ایجاد بیماری و یا حتی فوت اشخاص نیز وجود دارد.

اهمیت آشپزی برای رژیم غذایی خاص

بسیاری از افراد در جهان طبق آداب و رسوم خاصی به زندگی خود ادامه داده و با انتخاب یک رژیم غذایی ویژه، نیازهای بدن خود را رفع خواهند نمود. در سال‌های اخیر به تعداد افراد گیاه‌خوار اضافه شده و ان اشخاص با نهایت مهربانی به‌دنبال حفاظت از جان حیوانات هستند. هرچند خطرات کمبود پروتئین ناشی از عدم‌مصرف گوشت برای این افراد وجود دارد؛ اما با استفاده از جایگزین‌های خاصی مانند: سویا سعی در رفع آن خواهند نمود.

 استفاده از انواع ادویه، گوشت، روغن و آبزیان دریایی در نقاط مختلف جهان متفاوت بوده و با فرهنگ بومی منطقه در کنار مذهب در انتخاب رژیم غذایی آن‌ها نقش خاصی ایفا نموده است. بنا به دلایل ذکر شده هر سرآشپز باید با فرهنگ، آداب و رسوم مناطق دیگر آشنایی مناسبی داشته باشد تا مهارت لازم برای طبخ انواع غذا را داشته باشد. برخی از اشخاص برای مدیریت وزن خود در جهت کاهش یا افزایش وزن نیازمند یک رژیم غذایی خاص بوده و برای رفع هر دو مشکل اهمیت رژیم غذایی مناسب، کاملاً واضح خواهد بود.

دلیل تنوع غذا و آموزش آشپزی در ایران و جهان

در دو قرن اخیر وسیله‌های حمل و نقل زمینی و هوایی با تغییرات چشمگیری روبرو شده و با فراگیری اینترنت، میزان آشنایی مردم با دیگر فرهنگ‌ها به‌خصوص آشپزی بیشتر شده است. غذاهای پخته شده در مناطق مختلف دنیا به پوشش گیاهی، حیوانی و دریایی آن ناحیه وابسته بوده و عمده محصولات غذایی مورد مصرف مرتبط با موارد بیان شده بوده است. در کشور ایران نیز در بخش‌های شمالی کشور بنا به پوشش گیاهی مناسب و رویش گیاهان خوراکی شاهد تنوع خوراک‌های با منشاء گیاه هستیم.

مناطق جنوبی کشور همجوار با دریا بوده و مردم این استان‌ها از تنوع خاصی در زمینه غذاهای دریایی برخوردار هستند. از زمان‌های قدیم، ایرانیان مردمانی دامدار بوده و مصرف غذاهای مرتبط با گوشت و شیر انواع دام نیز در نقاط مختلف ایران مشترک است. به توجه به قدمت تاریخی کشور ایران و فتح مناطق مختلف دنیا، برخی از غذاهای خوشمزه که منشاء پیدایش آن در هیچ کدام از نواحی ایران وجود ندارد نیز وارد سبد غذایی مردم شده است. از نمونه‌های جهانی این موضوع می‌توان به سوشی، پیتزا و انواع پاستا اشاره داشت.

چرا باید آشپزی کنیم؟ دلیل یادگیری آموزش آشپزی

نیازهای ضروری فعالیت بدن انسان در کنار تامین اکسیژن به انواع ویتامین، مواد معدنی و پروتئین وابسته است. مواد غذایی خام سبب فشار بالا به دستگاه گوارش شده و حتی در برخی موارد امکان ایجاد بیماری‌های سخت نیز خواهد شد. انجام فرآوری ویژه بر روی هر محصول خام غذایی به بهبود طعم، رنگ و بو آن کمک کرده و اشتهای هر شخص برای مصرف غذا را افزایش خواهد داد. عدم‌توانایی پخت، نداشتن زمان یا تجهیزات کافی مردم را به سمت مراجعه به رستوران‌ها سوق داده است.

اما برای کاهش هزینه‌ها و لذت از آشپزی نیازمند تجهیزات معمولی به‌همراه ذوق اشپزی خواهید بود. با استفاده از سایت، کتاب‌ها، برنامه‌های تلویزیونی اشپزی در کنار شرکت در دوره‌های آشپزی این مهارت را در خود تقویت کنید. با کسب مهارت لازم امکان لذت پخت انواع غذا برای خود، دوستان و اعضا خانواده را خواهید داشت. در صورت ادامه حرکت در این مسیر کسب مهارت به درجه سرآشپزی رسیده و می‌توانید به عنوان یک حرفه و شغل به آن نگاه کنید. احساس گرسنگی و چگونگی رفع خوشمزه آن از مشکلات همه روزه انسان‌ها بوده و با کمی خلاقیت می‌توانید به درآمد مناسب از آن برسید.

نیازمندی های سرآشپز

یک سرآشپز برای پخت غذا نیازمند تجهیزات حرارتی، مواد غذایی خام و مناسب در کنار تجهیزات برش و آماده سازی غذا خواهد بود. آشپزی در سال‌های اخیر دچار تحولات خاصی شده و به کمک علم امکان پخت بهتر غذاها میسر شده است. حتی برش زدن یک تکه گوشت یا سبزی در ماندگاری، مزه و شکل ظاهری آن تاثیر دارد. در صورت برش اشتباه رگه‌های بافت اصلی دچار انسداد شده و تاثیر خود را در شرایط پخت خواهد گذاشت. کسب علم درکنار بهره‌برداری از ابزار مناسب از اصلی‌ترین نیازهای هر آشپز است.

شور و شوق در آشپزی یک اصل اساسی بوده و اشخاص دارای مواد اولیه مناسب و تجهیزات شاخص در صورت عدم‌اشتیاق لازم، غذای بی‌کیفیتی را خواهند پخت. برای درک بهتر اهمیت شور و شوق در آماده‌سازی و پخت به بانوان ایرانی را برای شما یادآور خواهیم شد. مادران ایرانی با عشق و علاقه خاص خود، بدون بهره-بردن از تجهیزات یا مواد غذایی خام مناسب برای هر وعده غذایی، خوراک لذیذی را برای اعضا خانواده طبخ خواهند کرد. آشنایی سرآشپز با ذائقه افراد نیز به پخت بهتر و باب دل مصرف‌کننده کمک شایانی خواهد کرد.

انواع غذا و نحوه پخت آن

در سراسر ایران و جهان غذاها به روش‌های خاص و متعددی پخته شده و بیشتر مردم با همین روش‌ها به دنبال فرآوری مواد غذایی هستند. همانطور که یک پزشک برای کسب مهارت لازم نیازمند تحصیل، تحقیق و تجربه طی سالیان در بهبود توانایی خود بوده؛ شخص سرآشپز نیز باید مسیر مشابه‌ای را طی کند. اهمیت آشنایی با سبک‌های مختلف پخت غذا، ارزش غذایی هر محصول و دلیل استفاده از انواع ادویه را به خوبی درک نموده و به‌جا از آن استفاده نماید.

در ادامه این مقاله، دسته‌های مختلف پخت غذا و شیوه طبخ آن‌ها را برای علاقه‌مندان به هنر آشپزی تشریح خواهیم نمود. تا انتها این مطلب تخصصی در دنیای آشپزی همراه سایت دانش و مهارت باشید. اصلی‌ترین شاخه‌های آشپزی به موارد زیر تقسیم شده و هر کدام از آن‌ها را با یکدیگر مورد بررسی قرار خواهیم داد.

سوپ

خوراکی آبکی که دارای انواع ویتامین، پروتئین و مواد معدنی بوده و با توجه به تامین مواد ضروری بدن، نقش موثری در درمان بیماری‌ها ایفا خواهد نمود. تقویت قوای جسمی از ویژگی‌های این خوراک بوده و در گذشته با ترکیب غذایی متفاوت به‌عنوان غذای اصلی مورد مصرف قرار می‌گرفت. اما از قرن 19 میلادی با تغییر ساختار و مواد اولیه سوپ، از آن به‌عنوان یک پیش غذا نیز استفاده خواهد شد.

سوپ‌ها از انواع مختلف: گیاهی، با گوشت و مختلط تشکیل شده است. از مهم‌ترین انواع سوپ می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • سوپ نوزاد
  • سوپ ورمیشل
  • سوپ جو
  • سوپ جو پرک
  • سوپ شیر
  • سوپ قارچ

سالاد و اهمیت به کارگیری سالاد در آشپزی

ایرانیان در بیش از 2000 سال پیش انواع سبزیجات مثل: کاهو را با روغن زیتون و نمک مورد مصرف قرار می‌دادند. در حین جنگ‌های بین ایران و روم این سبک مصرف غذا وارد اروپا شده و واژه Salata به معنی نمکی شده و شور وارد زبان لاتین شد. به مرور زمان واژه سالاد از دل این کلمه بیرون آمده و به مخلوط انواع سبزیجات گفته شد. در سال‌های اخیر انواع گوشت و میوه نیز به ترکیب سالادها اضافه شده و این نوع از غذا دیگر مختص سبزیجات نیست.

از سالادهای خاص ایرانی می‌توان به: سالاد شیرازی، سالاد ماست و خیار، سالاد کاهو و کلم اشاره داشت. همچنین انواع: سالاد ماکارونی، سالاد الویه، سالاد آمریکایی، سالاد روسی و سالاد سزار در دنیا معروف و محبوب هستند. سالادها به شکل انحصاری میوه، گوشت، سبزیجات و مخلوطی از آن‌ها قابل تهیه خواهد بود. قطعات خرد شده از محصولات که به‌همراه تزئین مناسب رنگ خاصی به سفره داده و علاقه افراد به خوردن غذا را افزایش خواهند داد.

پیش غذا

به طور کل به غذایی سبک که باعث تحریک اشتها و آماده‌سازی دستگاه گوارش برای خوردن غذا اصلی شود را پیش غذا گویند. از انواع پیش غذا می‌توان به: سالاد، سوپ، فینگر فود و غذاهای سبک اشاره داشت. مصرف این نوع از غذا در مجالس و مهمانی‌های رسمی جایگاه خاصی دارد.

آماده سازی صبحانه

صبحانه اصلی‌ترین وعده غذایی در شبانه‌روز بوده و آماده‌سازی آن نیاز به رعایت نکات مهم خواهد داشت. بسیاری از اشخاص بنا بر تنبلی یا عدم اطلاع از ارزش این وعده غذایی از میل کامل آن صرف‌نظر خواهند کرد. بدن انسان در زمان خاب شبانه تمام مواد غذایی را هضم کرده و حتی در صورت نیاز از ذخایر انرژی بدن نیز استفاده خواهد کرد. از این رو در اولین وعده غذایی روز مقادیر مناسب از انواع ویتامین، پروتئین و فیبر وارد بدن شود. آشنایی با خواص هر ماده غذایی در این بخش اهمیت بالایی خواهد داشت.

‌استفاده از محصولات غذایی با شیرینی زیاد موجب شوک به بدن و تولید انسولین بالا خواهد شد. از این‌رو بهتر است از رژیم غذایی مناسب به سراغ صبحانه رفته و به مصرف آب میوه‌ها، میوه، نان و لبنیات دارای کلسیم روی آورید. مصرف انواع آبزیان به واسطه دارای بودن انواع اسید چرب نیز گزینه مناسبی برای صرف صبحانه است. اسیدهای چرب اصلی‌ترین غذای مغز بوده و موتور محرکه فکر کردن به‌شمار خواهد رفت. نوشیدنی‌های مثل قهوه و چای نیز به‌دلیل دارا بودن کافین به افزایش فعالیت مغز و بیدار شدن بدن کمک خواهند کرد.

پاستا خوراک اصیل ایتالیایی

پاستا از خمیر حاصل از آرد، آب یا تخم‌مرغ به‌دست آمده و خواستگاه اصلی این نوع غذا در کشور ایتالیا است. بیش از 350 مدل از پاستا وجود داشته و انواع: ماکارونی، اسپاگتی، نودل و لازانیا در این دسته از غذاها قرار دارند. تفاوت انواع پاستا در شکل ظاهری، درصد ترکیب مواد و نوع فرآوری آن‌ها است. هر کدام از مدل-های پاستا نیز به زیرشاخه‌های خاصی تقسیم شده و در بین کشورهای مختلف غذاهای خوشمزه‌ای از آن‌ها تهیه شده است.

توانایی ترکیب با انواع گوشت و مواد گیاهی از پاستا یک ماده غذایی خارق‌العاده ساخته است. یک سرآشپز ممتاز باید با غذاهای شرق آسیایی که از انواع رشته استفاده خواهد شد تا انواع خوراک ایتالیایی را به خوبی مورد طبخ قرار دهد. بری پخت سوپ، ماکارونی، پاستا، اسپاگتی و لازانیا در مدل‌های مختلف نیاز به نوع خاص و ویژه‌ای از پاستا خواهد بود.

آموزش آشپزی با گوشت طیور، پرندگان و ماکیان

شکار پرندگان از زمان انسان‌های نخستین شروع شده و به مرور در انسان‌های خردمند شروع به پرورش انواع پرندگان نمودند. امروزه انواع ماکیان و طیور در حالت‌های خاص نگهداری و برای عرضه به بازار مصرف تولید خواهند شد. از اصلی‌ترین طیور پرورشی در دنیا می‌توان به مرغ، بوقلمون، اردک، مرغابی و شترمرغ اشاره داشت. پخت غذا و خوراک‌های متنوع با استفاده از گوشت ماکیان نیازمند آشنایی با هر نوع پرنده خواهد بود. استخوان‌های ریز، مدت زمان پخت گوشت و طعم خام هر کدام از طیور با یکدیگر متفاوت است.

 و سرآشپز باید تا حد امکان با با ویژگی‌های هر پرنده آشنا شود تا در زمان آماده‌سازی مواد اولیه و پخت انواع غذا از بهترین گوشت پرنده استفاده کند. به‌کارگیری گوشت مناطق خاصی از هر پرنده مناسب  سوپ، کباب و خورشت‌ها خواهد بود. ادویه لازم برای بهتر شدن مزه در هر سبک آشپزی نیز متفاوت بوده و از وظایف مهم سرآشپز، اطلاع از چنین اطلاعات کوچک اما مهمی است.

آشپزی با گوشت دام

دامداری در کشورهای مختلف در راستای تهیه محصولات لبنی، پشم، چرم و گوشت مخصوص حیواناتی مثل: گاو، گوسفند و میش است. دام‌ها نیز در طول تاریخ مورد پرورش قرار گرفته و از قدیمی‌ترین همراهان انسان در طی سالیان متمادی هستند. گوشت دام نیز به مانند گوشت طیور دارای ویژگی‌های خاص خود بوده و انواع غذا با آن قابل تهیه است. از مهم‌ترین غذاها با گوشت دام در ایران به انواع کباب، آبگوشت و خورشت می‌توان اشاره داشت.

در کشورهای غربی نیز از گوشت دام در تهیه انواع استیک، سوسیس‌، سالاد و سوپ‌ بهره‌برداری خواهد شد. با توجه به پرورش دام در نقاط مختلف کشور ایران، شاهد انواع کباب و خورشت محلی از گوشت دام خواهید بود. از گوشت به صورت قطعه قطعه، چرخ کرده، با استخوان، بدون استخوان و بدون چربی در پخت انواع خورشت‌ها می‌توان کمک گرفت. ویژگی اصلی گوشت دام در آشپزی می‌توان به دیرپز بودن و تامین مواد پروتئینی بدن اشاره داشت.

غذای دریایی

درصد زیادی از کره زمین با آب پوشیده شده و آبزیان متنوعی در دریا و رودخانه‌ها به زیست مشغول هستند. ماهیگیری نیز از گذشته همراه انسان‌ها دچار سیر تحولات خاصی شده و در چند قرن اخیر توانای تکثیر، رشد و پرورش ماهی نیز به قدرت انسان اضافه شده است. با توجه به مزه متفاوت، خواص بی‌نظیر و حیاتی برای زندگی انسان شاهد پخت انواع غذای دریایی در نقاط جهان خواهید بود. از انواع آبزیان دریایی می‌توان به: ماهی سالمون، میگو، ماهیان خاویاری، قزل آلا و دیگر ماهیان اشاره داشت.

خاویار به‌دست آمده از ماهیا خاویاری جز گران‌ترین مواد غذایی در جهان بوده و مصرف بیش از یک قاشق غذاخوری از آن سلامت انسان را نیز به خطر خواهد انداخت! در کشور ایران نیز در قسمت‌های جنوبی کشور ماهیان خاصی صید شده و خوراک‌های خاصی مانند: قلیه ماهی نیز پخت خواهد شد. در استان‌های شمالی ایران نیز انواع ماهی شکم‌پر در کنار اشپل ماهی مورد توجه قرار گرفته و شهرت خاصی در کشور دارند. اکثر غذاهای دریایی طبع سرد داشته و آشپز باید با آگاهی لازم به طبخ غذا بپردازد.

غذای سنتی و محلی

هر بخش از کشور، شهر و یا حتی یک خانواده نوع خاصی از غذا تهیه شده و دستور پخت آن نشانی از آن ناحیه است. به‌طور مثال غذاهای پیتزا و پاستا مربوط به کشور ایتالیا بوده و زادگاه انواع کباب و سالاد پیشینه-ای مربوط به ایران دارد. نوع پوشش گیاهی و وضعیت زیست حیوانات در کنار وجود دریا یا رودخانه منجر به تولید نوع خاصی غذا شده است.

از مهم‌ترین غذاهای محلی کشور شامل: میرزاقاسمی، تاس کباب، کوفته بوده و فسنجان و قورمه سبزی نیز با توجه به اقلیم جغرافیایی و ذائقه مردم منطقه پخته خواهد شد. سرآشپز نمونه باید با ساختار کلی غذاهای محلی آشنا بوده و نکات مهم در پخت آن‌ها را به یاد داشته باشد.

فست فود

فست فودها یه غذاهای با پخت سریع در سالیان اخیر طرفداران خاص خود را پیدا کرده است. پخت آسان و خوشمزگی ناشی از مصرف مواد غذایی خاص به شکل ویژه در افزایش طعم آن تاثیرگذار است. ذائقه جمعیت جوان جهان به سمت فست فودها گرایش پیدا کرده و همه روز شاهد اضافه شدن فست فودها به جمع اغذیه-فروشی‌ها شهر هستید. برنده نهایی این رقابت بین فست فود فروشی‌ها، اغذیه‌فروشی خواهد بود که از سرآشپز با دانش و مسلط به هنر آشپزی بهره ببرد.

پتاژ چیست؟

نوعی سوپ خاص و غلیظ فرانسوی بوده که در سالیان اخیر دستخوش تغییرات زیادی شده است. اصلی‌ترین مواد تشکیل دهنده پتاژ شامل: آرد، سبوس، خامه، زرده تخم مرغ و پوره حبوبات خواهد بود. پتاژ از لحاظ غلظت به سه دسته: کنسومه، پوره و سس سفید نیز تقسیم شده است. از انواع پیتاژهای معروف می‌توان به پتاژ برنج، پتاژ قارچ خامه‌ای، کنسومه گوجه فرنگی و حریره پیاز اشاره داشت.

غذاهای گیاهی و آموزش آشپزی برای گیاه خواران

غذاهای صد در صد گیاهی مورد مصرف افراد با سلیقه خاص به نام گیاه‌خواران یا وجترین است. این افراد برای حفظ سلامتی خود و اهمیت به زندگی دیگر حیوانات، دست از مصرف انواع گوشت برداشته و نیازهای اساسی بدن خود را با مصرف گیاهان بر طرف خواهند کرد. استفاده از سویا به‌عنوان جبران‌کننده کمبودهای پروتئینی نیز در بین این اشخاص رواج خاصی دارد.

مصرف سالاد، آش، سوپ و خوراک‌های که با انواع حبوبات تامین شود در رژیم غذایی این افراد جایگاه خاصی خواهد داشت. از طرفی برخی از اشخاص به واسطه زیاده‌روی در مصرف گوشت و مرغ دچار افزایش وزن و چربی در بدن شده و بر اساس تجویز پزشک باید مدتی را از مصرف هرگونه خوراک دارای گوشت پرهیز نمایند. خاصیت دارویی هر گیاه  متفاوت بوده و حتی در صورت استفاده همزمان خطرآفرین نیز خواهد بود. پیش از مصرف گیاهان در رژیم غذایی از تاثیرات آن بر قسمت‌های مختلف بدن مطلع شوید.

کباب

با شنیدن نام کباب تمام حواس ایرانیان به سمت سیخ، منقل، گوشت قرمز و سیزده بدر خواهد رفت. بخش جدانشدنی از تفریحات مردم ایران کباب گوشت بوده و جزئی از تاریخ کشور محسوب شده است. اولین بار ایرانیان در زمان جنگ‌ و لشکرکشی‌های خود گوشت را به شمشیر کشیده و بر روی آتش پختند. در ادامه تاریخ و با خوشمزه شدن گوشت کبابی؛ دیگر مواد نیز به سیخ کشیده شده و مزه آتش را حس کردند. کباب مواد غذایی دیگر مثل: بادمجان، بلال و ماهیان نیز مرسوم بوده و در نقاط مختلف دنیا استفاده خواهد شد.

آموزش آشپزی غذاهای ملل

هر کدام از کشورها غذای خاص خود را داشته و سایر کشورها نیز از آن بهره خواهند برد. به عنوان مثال سوشی یک غذای چینی بوده که در سراسر جهان طرفداران خاص خود را دارد. غذاهای چینی، ایتالیایی و غذاهای مکزیکی و هندی همراه با ادویه‌های تند بسیار مشهور هستند. شخص سرآشپز باید با نحوه طبخ غذاهای معروف دیگر ملل نیز آشنایی داشته و در پخت آن‌ها مهارت داشته باشد.

چگونه سرآشپز شوم؟ از کجا آموزش آشپزی یاد بگیرم؟

همان طور که مطالعه نمودید؛ آشپزی اشاره به فرهنگ، امکانات و ذائقه مردم منطقه دارد. شخصی که به دنبال سرآشپز شدن است باید علاوه بر ذوق یادگیری مورد تعلیم تئوری و عملی قرار گیرد. اگر به دنبال یادگیری پخت چند غذای معمولی برای تنوع در برنامه هفتگی غذایی خانه هستید با مراجعه به وبلاگ آشپزی سایت دانش و مهارت این امر میسر خواهد شد.

 اما اگر به دنبال یادگیری اصولی و حرفه‌ای هنر آشپزی و مقام سرآشپز هستید می‌توانید در دوره‌های دانش و مهارت شرکت کنید. هر شخص با حضور در این دوره‌های پرورش سرآشپز، مدرک بین المللی و گواهینامه معتبر در کشورهای مختلف جهان را نیز دریافت نمایید.

کلاس آموزش و یادگیری آشپزی در تهران

پیشرفت فناوری در سال‌های اخیر و در ادامه با همه‌گیری ویروس کرونا بسیاری از کلاس‌های آموزشی به‌صورت آنلاین برگزار شده است. اما هنر آشپزی در دو بخش تئوری و عملی است! بخش عملی پخت غذاها از اهمیت بالایی برخوردار بوده و بهبود مهارت در سایه تمرین و رفع اشکال حضوری رخ خواهد داد. بهترین محل برای آموزش کلاس‌های آشپزی و تبدیل افراد به سرآشپز نمونه حضور در دوره‌های متنوع آشپزی سایت دانش و مهارت است.

این کلاس‌ها در شرایط مناسب و با رعایت نکات بهداشتی تشکیل شده و هنرجویان می‌توانند با خیالی آسوده برای سرآشپز شدن ثبت‌نام نمایند. در یک آشپزخانه به‌غیر از فرد سرآشپز افراد دیگری با مسئولیت‌های مختلفی نیز هستند. طی این کلاس‌ها موارد هتل‌داری، مهمان‌داری و حتی حمل مواد غذایی نیز تدریس خواهد شد. سرآشپز وظیفه مدیریت تمام بخش‌ها بوده و باید بر شرح وظایف تمام ارکان گفته شده نظارت داشته باشد.

دوره های آموزش آشپزی سایت دانش و مهارت

هدف مجموعه دانش و مهارت پرورش نیروی انسانی ماهر و زبده است. افرادی که هنر آشپزی را به صورت تجربی یاد گرفته اما مدرک خاصی ندارند؛ با حضور در این دوره‌ها علاوه بر یادگیری علم آشپزی، گواهینامه این هنر را نیز کسب نمایند. اشخاصی که به‌دنبال حضور در عرصه آشپزی هستند؛ بهتر است این عمل را به-شکل اصولی انجام داده تا در کنار کسب تجربه مدارک معتبر در جامع غذایی جهانی را نیز دریافت نمایند.

دوره‌های آموزشی دانش و مهارت در عرصه آشپزی به دو بخش: آشپزی ملل و سرآشپز حرفه‌ای تقسیم شده و هر دوره نکات آموزشی و گواهینامه خاص از دانشگاه بین المللی نورث وست خود را به فرد شرکت‌کننده به ارمغان خواهد آورد. در ادامه به بررسی دقیق‌تر هر دوره خواهیم پرداخت.

دوره آشپزی ملل

دوره‌ای جامع در 110 ساعت کلاس آموزشی برای هنرجویان بوده و بیشتر به مسائل هنر آَشپزی کلاسیک پرداخته خواهد شد. اصلی‌ترین موارد مشروحه در دوره آشپزی ملل سایت دانش و مهارت شامل موارد زیر است:

  • مقدمه ای بر عملیات آشپزخانه
  • مقدمه ای بر صنعت هتلداری و پذیرایی
  • مقدمه ای بر رویه های اساسی آشپزخانه
  • ایمنی در کار
  • ایمنی مواد غذایی در کیترینگ
  • مقدمه ای بر تغذیه
  • سس ها و مشتقات
  • سوپ ها
  • سالاد
  • پیش غذا
  • آماده سازی صبحانه
  • پاستا
  • طیور
  • گوشت
  • غذای دریایی

هنرجویان پس از گذراندن کلاس‌ها و یادگیری مسائل مطروحه در نهایت موفق به دریافت گواهینامه بین المللی از سمت دانشگاه نورث وست خواهند شد. این مدرک در کشورهای مختلف جهان دارای اعتبار بوده و اشخاص توانایی دریافت احداث رستوران، مدیریت رستوران و سرآشپزی در رستوران‌ها را خواهند داشت. در صورتی که از طریق وبسایت اقدام به ثبت‌نام نمایید، 7 درصد تخفیف در مبلغ شهریه را دریافت خواهید نمود.

دوره سر آشپز حرفه ای

پس از گذر ار مرحله آموزش آشپزی ملل توانایی شرکت در دوره سرآشپز حرفه‌ای را خواهید داشت. دوره سرآشپز حرفه‌ای مجموعه دانش و مهارت طی 160 ساعت کلاس آموزش نکات تئوری و عملی مختلفی را در سطح غذاهای قاره و تولید غذاهای تجاری را به هنرجو ارائه خواهد نمود.

 بخش آموزش تئوری دوره سرآشپز حرفه‌ای مجموعه دانش و مهارت عبارت است از:

  • منبع و استفاده از اطلاعات در صنعت هتلداری
  • ظروف را با استفاده از روش های اولیه آشپزی مهیا کنید
  • مهارت های برش
  • در شیوه های کار ایمن شرکت کنید
  • از روش های بهداشتی برای ایمنی مواد غذایی استفاده کنید
  • محل و تجهیزات آشپزخانه را تمیز کنید
  • شرکت در روش های حمل و نقل ایمن مواد غذایی دریافت و ذخیره انبار
  • تولید و سرو غذا برای بوفه ها
  • منوهای اولیه را برنامه ریزی و ایجاد کنید
  • غذاهایی را برای برآوردن نیازهای غذایی خاص آماده کنید
  • پایداری در صنایع غذایی

بخش آشپزی عملی شامل بخش‌های متنوعی بوده و هنرجو باید نکات مهم را به‌صورت عملی تمرین و تکرار نماید. مباحث مطروحه در آشپزی عملی دوره سرآشپز حرفه‌ای دانش و مهارت شامل موارد زیر است:

  • آب، سس و سوپ را آماده کنید
  • سس های و مشتقات آن را آماده کنید
  • تهیه و ارائه سوپ
  • سالاد، پیش غذا و ساندویچ را آماده کنید
  • سالاد بر پایه وینگرت
  • سالاد بر پایه مایونز
  • انواع ساندویچ
  • پیش غذا (گرم، سرد، سرخ شده و پخته)
  • سبزیجات، تخم مرغ و غذاهای فرنی را آماده کنید
  • پخت سبزیجات و میوه
  • آشپزی حبوبات و حبوبات
  • تخم مرغ و پخت صبحانه
  • آشپزی غلات و فرنی
  • پخت سیب زمینی
  • مرغ را انتخاب، تهیه و طبخ کنید
  • پخت مرغ، اردک و بلدرچین
  • آماده سازی کلاسیک بر اساس برش مرغ، روش پخت و تکنیک.
  • گوشت را انتخاب، آماده و طبخ کنید
  • آشپزی گوشت بره، گوشت گاو
  • غذاهای دریایی را انتخاب، آماده و طبخ کنید
  • انتخاب و تمیز کردن انواع غذاهای دریایی (ماهی، سخت پوستان و نرم تنان)
  • آماده سازی کلاسیک بر اساس نوع غذاهای دریایی، روش پخت و تکنیک.

دریافت گواهینامه معتبر از دانشگاه بین المللی نورث وست که قابل استفاده در سراسر دنیا در کنار کسب لقب سرآشپز نمونه از مهم‌ترین امتیازات برای هنرجویان این دوره است. همچنین در صورت ثبت‌نام از طریق سایت دانش و مهارت تخفیف 7 درصدی در پرداخت شهریه دوره سرآشپزی حرفه‌ای شامل حال هنرجویان خواهد شد.

آشپزی و سر آشپز حرفه ای بر اساس استاندارد بین الملل

Play Video about آموزش آشپزی ویدیو

فرصت تغییر شرایط بر اساس کسب مهارت جدید و علمی شدن توانایی‌های خود را از دست ندهید! شما را در کلاس‌های آشپزی دانش و مهارت خواهیم دید.

هنرجویان شرکت‌کننده در دوره‌ و کلاس‌های آشپزی ملل و سرآشپز حرفه‌ای با توجه به کسب مهارت‌های جدید و افزایش علم آشپزی خود قادر به فعالیت در یکی از حالت‌های زیر خواهند بود.

  • افتتاح رستوران یا آشپزخانه شخصی.
  • فعالیت با عنوان مدیر آشپزخانه یا سرآشپز در هتل، مهمان‌سرا و رستوران‌های لوکس.
  • طراحی منو غذایی خاص بر اساس ذائقه مردم بومی و مسافران فصلی.
  • در صورت فعالیت مناطق گردشگری؛ تنظیم منو غذا بر اساس سلایق ذائقه‌های متنوع در سراسر جهان.
  • در صورت تسلط به زبان خارجه؛ فعالیت با سمت کمک آشپز و یا حتی سرآشپز در هتل، رستوران و مهمان‌سرا کشورهای خارجی.
  • ایجاد رستوران با منو غذایی ایرانی، عربی و ترکی در کشورهای خارجی.

همانطور که مطالعه نمودید، برای مهاجرت به کشورهای خارجی در کنار تحصیل و استفاده از بورسیه‌های دانشگاهی امکان تکیه بر مهارتی خاص و جهانی مانند آشپزی نیز میسر خواهد بود. با کسب مدارک بین المللی معتبر دانشگاه نورث وست این امر برای هنرجویان فراهم خواهد شد. 

آشپزی و سر آشپز حرفه ای بر اساس استاندارد بین الملل

سیاست و استراتژی دهکده جهانی پروش نیروی انسانی ماهر و خبره است ، لذا از تقسیم بندی مهارت ها به صورت خرد پرهیز نموده و تنها در دو سطح آموزش آشپزی خود را ارائه می نماید.

دوره آشپزی ملل ، شامل توانایی و مهارت آشپزی تمامی ملل و کل وعده های غذایی لذا برای این منظور کافی است به اطلاعات جامع دوره آشپزی بین‌الملل رجوع کنید.

دوره سر آشپز ، ضمن آموزش مهمانداری و هتلداری ، از حمل تا سرو غذا ، همه مهارت ها و دانش اولیه تا پیشرفته لازم برای عملیات تولید مواد غذایی تجاری را در بر می گیرد.

Amateur Cookery 1

مزایا شرکت در دوره های آموزش آشپزی دانش و مهارت

هنرجویان شرکت‌کننده در دوره‌ و کلاس‌های آشپزی ملل و سرآشپز حرفه‌ای با توجه به کسب مهارت‌های جدید و افزایش علم آشپزی خود قادر به فعالیت در یکی از حالت‌های زیر خواهند بود.

  • افتتاح رستوران یا آشپزخانه شخصی.
  • فعالیت با عنوان مدیر آشپزخانه یا سرآشپز در هتل، مهمان‌سرا و رستوران‌های لوکس.
  • طراحی منو غذایی خاص بر اساس ذائقه مردم بومی و مسافران فصلی.
  • در صورت فعالیت در مناطق گردشگری؛ تنظیم منو غذا بر اساس سلایق و ذائقه‌های متنوع در سراسر جهان.
  • در صورت تسلط به زبان خارجه؛ فعالیت با سمت کمک آشپز و یا حتی سرآشپز در هتل، رستوران و مهمان‌سرا کشورهای خارجی.
  • ایجاد رستوران با منو غذایی ایرانی، عربی و ترکی در کشورهای خارجی.

همانطور که مطالعه نمودید، برای مهاجرت به کشورهای خارجی در کنار تحصیل و استفاده از بورسیه‌های دانشگاهی امکان تکیه بر مهارتی خاص و جهانی مانند آشپزی نیز میسر خواهد بود. با کسب مدارک بین المللی معتبر دانشگاه نورث وست این امر برای هنرجویان فراهم خواهد شد. فرصت تغییر شرایط بر اساس کسب مهارت جدید و علمی شدن توانایی‌های خود را از دست ندهید! شما را در کلاس‌های آشپزی دانش و مهارت خواهیم دید.

دوره آشپزی ملل:

دوره سر آشپز حرفه ای:

برنامه دوره های دپارتمان آموزش آشپزی​

تومان11,000,000
تومان13,800,000