آشپزی

آموزش پختن برنج کته، آبکش و پلوپز

پخت برنج، پخت پلو

Rate this post

آموزش پختن برنج کته، آبکش و پلوپز

از غذا‌های همیشه حاضر بر سفره ایرانیان، برنج است که در طول هفته، سه تا چهار وعده به پختن برنج مشغول هستند. گاهی برنج را در کنار خورشت‌هایی چون: قیمه و قورمه سبزی طبخ و گاهی هم با ترکیب برنج با عدس و لوبیا سبز، برنج ترکیبی تهیه خواهند کرد. در انواع روش پخت از زودپز، فر و شعله گاز استفاده شده و هر فرد متناسب با ذائقه خانواده، برنج را به‌شیوه‌ی کته یا آبکش طبخ خواهد کرد. بهترین روش برای پختن برنج مجلسی خوشمزه، پخت آن به‌شیوه آبکش خواهد بود.

طی مقاله اطلاعاتی درباره خواص برنج و آشنایی با شیوه‌های پخت به‌شکل کته و آبکش را در اختیار شما قرار خواهیم داد. در صورت علاقه به آشنایی با انواع پختن برنج با بلاگ آموزش آشپزی سایت دهکده دانش و مهارت همراه باشید.

پخت برنج
پخت برنج

آشنایی با خواص انواع برنج

برنج از قدیمی‌ترین محصولات زراعی که در ایران کشت شده و به‌عنوان اصلی‌ترین غذایی ایرانیان نیز شناخته شده است. برنج در شکل‌های دانه درشت، شکسته یا نیم دانه و در حالت‌های سفید، قهوه‌ای، خارجی و ایرانی برای مصرف‌کنندگان وجود دارد. از اصلی‌ترین خواص انواع برنج می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • کربوهیدرات جهت تامین انرژی بدن
  • سرشار از ویتامین‌ D، کلسیم، فیبر و آهن
  • هضم مواد غذایی به‌واسطه نشاسته موجود در برنج
  • درمان بیمار‌هایی پوستی با پودر برنج
  • کاهش کلسترول با روغن سبوس برنج
  • برنج قهوه‌ای مناسب بیماران دیابتی
  • برنج قهوه‌ای از بروز آلزایمر به‌واسطه مواد مغذی انتقال دهنده عصبی، جلوگیری خواهد کرد.

انواع روش‌های پخت برنج

آموزش و یادگیری نحوه‌ی تهیه برنج با توجه به‌میزان مصرف آن در طول هفته، امری مهم خواهد بود. در نحوه پخت پلو توجه به ‌نوع و اندازه برنج نیز مهم است. نوع برنج مورد مصرف ایرانی‌ها به دو گونه: برنج ایرانی و خارجی تقسیم شده و برنج ایرانی به‌شکل نیم دانه و دانه درشت در بازار وجود دارد. شیوه پخت هر کدام با دیگری متفاوت، فوت و فن‌هایی مخصوص به‌خود را دارند. مهارت در طبخ برنج از نوع و شکل برنجی انتخابی، مهم‌تر خواهد بود. اما اصلی‌ترین روش‌های طبخ برنج:

  • پخت برنج به‌شیوه کته
  • پخت برنج به‌شیوه آبکش
  • نحوه پختن برنج بر روی شعله گاز
  • نحوه پخت برنج در ماکروفر
  • شیوه پخت پلو در پلوپز

*در زمان پختن پلو از موادی مانند: عدس، رشته استفاده شده، اما در پختن چلو، برنج را به عنوان عنصر اصلی برای پخت در کنار خورشت‌هایی چون: قیمه و آلو اسفناج استفاده خواهند کرد.

انواع روش‌های پخت برنج
انواع روش‌های پخت برنج

آموزش پختن برنج دمی، پلو آبکش شده

در این قسمت در رابطه با تهیه برنج به شیوه دمی و پخت پلو آبکش اطلاعاتی در اختیار شما قرار خواهیم داد. شما متناسب با ذائقه خود یکی را انتخاب کنید. دو نکته مهم در این بخش؛ آبکش کردن برنج در فرآیند پخت و خیساندن طولانی مدت در شیوه آبکش خواهد بود.

طرز تهیه پخت برنج دمی

هر کدام از مراحل را به ترتیب طی کنید تا برنج دمی مناسبی داشته باشید.

مواد لازم جهت پختن برنج برای دو نفر

  • برنج 300 تا 350 گرم
  • نمک و روغن به‌میزان لازم
  • شور و اشتیاق آشپزی به‌مقدار زیاد

مراحل پختن برنج دمی

  1. برنج را ابتدا پاک کرده و 3 الی 4 بار بشوئید.
  2. در ظرفی برنج را به‌همراه نمک و روغن ریخته، به آن آب به‌اندازه یک بند انگشت از سطح مواد داخل ظرف افزوده و روی شعله گاز قرار دهید.
  3. شعله گاز را متوسط گذاشته تا آب به‌نقطه جوش برسد.
  4. حال شعله را کم کنید.
  5. از میزان آب که کاسته شد، برنج را به سمت وسط ظرف جمع و شکل کوه درست کنید. درب ظرف را بگذارید.
  6. حدود 10 تا 15 دقیقه زمان دهید تا برنج دم بکشد.
  7. اکنون برنج شما آماده سرو خواهد بود. نوش جان!

*نمک را به‌اندازه بریزید، درصورت شور بودن کاری از دست شما بر نخواهد آمد.

چگونگی پخت پلو آبکش

جهت پخت پلو آبکش همراه ما باشید.

مواد لازم برای پخت پلو آبکش شده برای دو نفر

  • برنج                     300 الی 400 گرم
  • نمک، زعفران و روغن به‌مقدار لازم
  • مواد اختصاصی پلو           به‌میزان لازم
  • شور و اشتاق آشپزی           به‌مقدار زیاد

*مواد اختصاصی می‌تواند برای تهیه عدس پلو، باقالی پلو و یا لوبیا پلو باشد. انتخاب مواد برای طبخ پلو کاملا به ذائقه شما و خانواده شما بستگی دارد.

مراحل پخت پلو آبکش شده

  1. برنج را پس از 3 الی 4 بار شستن، به مدت 2 الی 6 ساعت در آب خیس دهید.
  2. آب و نمک را در ظرفی ریخته و رویی شعله گاز قرار داده تا آب به مرحله جوش برسد.
  3. اکنون برنج را در این مرحله اضافه کنید.
  4. حدود 8 دقیقه صبر کنید. یک دانه برنج را بین انگشتان دست خود قرار داده، در صورت نرم بودن، آن را آبکش کنید. روی برنج آب سرد بریزید و چند بار آبکش را تکان داده تا آب اضافی آن خارج شود.
  5. در ظرف مورد نظر برای تهیه ته دیگ، روغن و زعفران افزوده و یک ته دیگ طلایی درست کنید.
  6. یک کفگیر برنج به ظرف افزوده و بعد از مواد اختصاصی آماده شده مقداری بر روی برنج بریزید. این کار را تا تمام شدن مواد و برنج به‌ترتیب انجام دهید.
  7. حدود 10 دقیقه با شعله متوسط و 30 تا 40 دقیقه با شعله ملایم زمان دهید تا برنج شما دم بکشد.
  8. اکنون پلو آبکش شده شما آماده سرو خواهد بود.

آموزش پخت برنج کته‌ای

ارزش غذایی برنج پخته شده به‌شیوه‌ی کته، بیش‌تر از برنج آبکش شده است و مراحل پخت آن نیز ساده‌تر خواهد بود. برای استفاده از این روش، مواد لازم گفته شده در قسمت پختن برنج دمی را تهیه و مرحله پخت را انجام دهید. در زمان سرو برنج این نوع از شیوه پخت، با کفگیر فشار به برنج وارد نکنید تا له نشود. از برنج ایرانی در این شیوه پخت استفاده کنید؛ اگر برنج خارجی هندی را در طرز تهیه برنج کته، مورد مصرف قرار دادید مدت زمان برای طبخ و خیساندن برنج را بیش‌تر در نظر بگیرید.

پخت برنج کته‌ای
پخت برنج کته‌ای

آموزش پختن برنج با پلوپز

استفاده از پلوپز برای طبخ برنج یکی از انواع روش‌های پختن برنج بوده و در ادامه به بیان آموزش پخت آن خواهیم پرداخت.

مواد اولیه طبخ برنج برای 5 نفر

  • برنج یک کیلوگرم
  • نمک و روغن به‌مقدار لازم
  • آب به‌میزان کافی
  • شور و اشتیاق آشپزی به‌مقدار زیاد

مراحل پخت مرحله به مرحله برنج در پلوپز:

  1. برنج را پاک کنید و 3 الی 4 بار بشوئید.
  2. آب، نمک و برنج را داخل پلوپز بریزید و آن را به برق متصل کنید.
  3. صبرکنید تا برنج دم بکشد.
  4. چند دقیقه بعد از به صدا در آمدن آلارم صبر کنید. پریز برق را بکشید و پس از زمان کوتاهی برنج را به‌شیوه قالبی از پلوپز خارج کنید.

*در زمان استفاده از آب در این روش طبخ، می‌توانید از آب سرد و برای نتیجه بهتر آب گرم مصرف کرده، میزان آب هم بستگی به نوع برنج و تعداد پیمانه آن دارد.

همه چیز در مورد پخت برنج

  • اگر برنج شما شور شده و شما در آخرین مرحله پخت متوجه شدید؛ خورشت خود را کم نمک درست کنید.
  • در صورت سوختن برنج، پیاز را پوست گرفته و حلقه حلقه کرده و روی برنج قرار دهید.
  • برای قد کشیدن بیش‌تر برنج، در زمان جوشیدن به آن یک لیوان آب سرد اضافه کنید.
  • برای سفید‌تر شدن برنج، در زمان جوشیدن به آن یک قاشق آب نارنج اضافه کرده؛ با این کار دانه‌های برنج بهم نخواهند چسبید.
  • در زمان دم کشیدن با ته کفگیر چند سوراخ بر روی سطح برنج ایجاد کنید تا زودتر بخار به سطح برسد.

سوالات متداول

در این بخش به‌قسمتی از سوالات شما در رابطه با پختن برنج پاسخ خواهیم داد. در صورت علاقه‌مندی به موضوع و مطالعه آن، اگر سوالی در ذهن شما به‌وجود آمد؛ به‌بخش نظرات سایت مراجعه و آن را مطرح کنید.

طرز تهیه برنج آبکش دونفره

اطلاعات ارائه شده در این مقاله برای دو نفر بوده و در صورت تغییر در تعداد نفرات مقادیر را تغییر دهید.

تفاوت برنج ایرانی و هندی تو چیه؟

کیفیت و قیمت برنج ایرانی بیش‌تر از برنج هندی و در روش پخت به شکل کته، برنج ایرانی توصیه شده است.

چگونه برنج پخت کنیم؟

برای یادگیری شیوه طبخ برنج شما به برنج به‌عنوان ماده اصلی نیازمند خواهید بود. برای آموزش روش‌های طبخ برنج از اطلاعات ارائه شده در این مقاله کمک بگیرد.

بهترین و خوش پخت‌ترین برنج ایرانی چیه؟

برای انتخاب بهترین و خوش پخت‌ترین برنج باید ذائقه خود و افراد خانواده را مدنظر قرار دهید. سپس میزان تسلط خود بر نحوه پخت یکی از روش‌های گفته شده را افزایش دهید.

فرق پلو با چلو چیه؟

در زمان پختن پلو از موادی مانند: عدس، رشته استفاده شده، اما در پختن چلو، برنج را به عنوان عنصر اصلی برای پخت در کنار خورشت‌هایی چون: قیمه و آلو اسفناج استفاده خواهند کرد.

بهترین راه پختن برنج چیه؟

انتخاب بهترین روش برای طبخ برنج به موارد زیر وابسته است:

  • برنج در دسترس
  • ذائقه خانواده
  • میزان تسلط در پخت برنج

از کجا پخت انواع غذا با برنج ایرانی و خارجی را یاد بگیریم؟

جهت آموزش انواع پخت غذا با برنج ایرانی و خارجی می‌توانید در دوره‌های آموزش آشپزی دهکده جهانی دانش و مهارت شرکت کنید. افزایش مهارت در آشپزی و دریافت گواهینامه بین‌المللی سرآشپزی از امتیازات این دوره خواهد بود.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا