5 روش تهیه دمنوش نعناع و خواص آن
کمتر کسی از عطر کمنظیر نعناع و مزه آن در سالاد شیرازی یا سالاد ماست و خیار متنفر است! این ویژگی برای دمنوش نعناع نیز صدق خواهند کرد. جهت تهیه دمنوش نعناع علاوه بر برگهای تازه میتوان از پودر نعناع خشک نیز استفاده نمود. این گیاه بسیار معطر بوده و خواص فراوانی مانند: درمان آسم، کمک به هضم غذا، کاهش وزن، تقویت کبد، تقویت سیستم ایمنی بدن و کمک به بهداشت دهان دارد. البته مصرف زیاد آن برای زنان باردار، مادران شیرده، افراد مبتلا به سنگ صفرا و رفلاکس معده مشکلاتی را بههمراه خواهد داشت.
طبع نعناع گرم و خشک بوده و از فرآوردههای نعناع بهعنوان یک خنککننده قوی در تابستان و همچنین برای جلوگیری از سرماخوردگی در زمستان استفاده خواهد شد. در این مقاله بهدنبال آموزش نکات مهم در زمینه انواع طرز تهیه دمنوش نعناع و خواص آن خواهیم بود. درصورتیکه علاقهمند به یادگیری روشهای آمادهسازی چای نعناع هستید، تا انتهای این مطلب با آموزش نوشیدنی گرم سایت دانش و مهارت همراه باشید.
آشنایی با نعناع و دمنوش عرق نعناع
نعناع گیاهی خوراکی از خانواده نعناع است. نوعی از این گیاه به نام نعناع قرمز در کنار رودخانهها بهصورت خودرو روییده و نعناع سبز نیز در قسمتهای شمال کشور ایران کاشته خواهد شد. نعناع را میتوان بهصورت: چای، آبنبات، شربت و عرق استفاده کرد. البته از آن بهعنوان طعمدهنده در شیرینی، انواع غذا و همچنین برای مصارف آرایشی و بهداشتی نیز کاربرد دارد. از روغن نعناع در صنعت کشاورزی و بهعنوان آفتکش سازگار با محیط زیست نیز استفاده خواهد شد. این گیاه خوشبو خواص زیادی دارد. اما مصرف بیش از حد آن برای انسان عوارضی را بههمراه خواهد داشت.
مزایا و معایب دمنوش نعناع
نعناع خشک یکی از پر مصرفترین گیاههان خشک شده در انواع سالاد و غذا بوده و از خواص درمانی آن نیز نباید به آسانی گذشت. از جمله فواید بیشمار دمنوش نعناع عبارت است از:
- تقویت معده
- از بین برنده کرم روده و معده
- تقویت اعصاب
- درمان تهوع و استفراغ
- کمک به درمان سرماخوردگی، آنفولانزا و آسم
- درمان مسمومیت غذایی
- کنترل کلسترول
- تسکین دردهای قلبی، عروقی
- درمان عفونت و مشکلات پوستی
- کمک به درمان آرتروز، سیاتیک و رماتیسم
- مقابله با انواع ویروسها
- درمان سردردهای میگرنی
مصرف دمنوش نعناع نسبتاً بیخطر است. اما مصرف زیاد آن باعث بروز مشکلات در برخی از افراد خواهد شد. از این عوارض میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مصرف بیش از حد چای نعناع منجر به سقط جنین شده و مناسب دوران شیردهی نیست.
- مِنتول موجود در نعناع ممکن است باعث بهوجود آمدن سم در بدن گردد.
- افراد مبتلا به سنگ صفرا برای مصرف حتماً باید با پزشک معالج خود مشورت نمایند.
- مصرف چای نعناع برای افراد دارای رفلاکس معده ممنوع است.
طرز تهیه دمنوش نعناع و زنجبیل
با مصرف دمنوش نعناع و زنجبیل طیف بزرگی از فواید مانند: افزایش انرژی، درمان مشکلات معده به بدن خواهد رسید. برای تهیه دمنوش نعناع و زنجبیل به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
- نعناع تازه خردشده 3 قاشق غذاخوری
- زنجبیل تازه 1 قاشق غذاخوری
- آب 2 لیوان
برای تهیه این دمنوش باید مراحل زیر را طی نمود:
- زنجبیل را شسته و خرد کنید.
- آب و تکههای زنجبیل را در قوری بریزید.
- قوری را روی حرارت قرار داده تا بجوشد.
- در حین جوشیدن قوری را از روی حرارت برداشته و برگهای نعناع را به آن اضافه نمایید.
- قوری را کنار گذاشته و روی آن را با پارچهای تمیز بپوشانید.
- بیست دقیقه مدتزمان مناسبی است تا دمنوش آماده شود.
- سپس دمنوش را از صافی رد کرده و در فنجان بریزید.
*در صورت تمایل میتوان از :شکر طبیعی، نبات و یا عسل بهعنوان شیرینکننده در این دمنوش استفاده نمایید.
طرز تهیه دمنوش نعناع و پونه
نعناع و پونه از یک خانواده بوده و در برخی مواقع تشابه ظاهری آنها سبب استفاده از یک اسم برای هردو آنها شده است. پونه دارای برگهای تیره و کرکدار بوده، درصورتیکه برگ نعناع کرک کمتری دارد. ترکیب این دو با هم موجب افزایش خواص هر یک شده و مواد مورد نیاز برای تهیه دمنوش نعناع و پونه عبارت است از:
- پودر نعناع خشک 1 قاشق غذاخوری
- پودر پونه خشک 1 قاشق غذاخوری
- آب جوش 2 لیوان
برای تهیه دمنوش نعناع و پونه مراحل زیر باید انجام شود:
- پودر نعناع و پودر پونه را در قوری بریزید.
- آب جوش را روی آنها بریزید.
- 10 دقیقه صبر کرده تا دمنوش دم بکشد.
*از برگ نعناع و برگ پونه تازه میتوان بهجای پودر خشک آنها استفاده کرد. همچنین از عسل یا نبات نیز جهت شیرینکننده این دمنوش کمک بگیرید.
چگونگی دمنوش نعناع و عسل
از دمنوش نعناع و عسل میتوان بهعنوان معجونی بینظیر و پرخاصیت یاد کرد. ترکیب آنها سبب تقویت معده و پاکسازی روده خواهد شد. برای تهیه چای نعناع و عسل مواد زیر لازم است:
- پودر نعناع خشک 1 قاشق غذاخوری
- عسل 1 قاشق غذاخوری
- آب جوش 1 لیوان
طرز تهیه دمنوش نعناع و عسل عبارت است از:
- پودر نعناع را در قوری بریزید.
- آب جوش را روی آن بریزید.
- 10 دقیقه زمان کافی است تا دمنوش، دم بکشد.
- بعد از آن، دمنوش را بهوسیله صافی در فنجان بریزید.
- 2 دقیقه صبر کرده تا دمنوش ولرم شود، سپس عسل را به دمنوش اضافه نمایید.
- دمنوش نعناع و عسل آماده سرو است.
نحوه آمادهسازی و تهیه دمنوش نعناع، لیمو و عسل
از مهمترین فواید مصرف دمنوش نعناع، لیمو و عسل میتوان به تأثیر آن بر دردهای معده، روده، نفخ و دلپیچه اشاره نمود. مواد لازم برای تهیه دمنوش نعناع، لیمو و عسل عبارت است از:
- پودر نعناع خشک 1 قاشق غذاخوری
- لیمو 1 عدد کوچک
- عسل 1 قاشق غذاخوری
- آب جوش 1 لیوان
طرز تهیه دمنوش نعناع، لیمو و عسل عبارت است از:
- پودر نعناع خشک را به همره آب جوش در قوری بریزید.
- روی شعله غیرمستقیم و حرارت کم قرار دهید.
- بعد از 10 دقیقه دمنوش را بهوسیله صافی در فنجان بریزید.
- یک قاشق مرباخوری آبلیمو را در فنجان بچکانید.
- بعد از حدود 2 دقیقه که دمنوش مقداری ولرم شد، عسل را به آن اضافه نمایید.
- دمنوش را هم زده تا مواد داخل فنجان خوب مخلوط شوند.
- در این مرحله دمنوش آماده است.
*بهجای یک قاشق پودر نعناع خشک میتوان از ده برگ نعناع تازه استفاده نمود.
طرز تهیه دمنوش نعناع و آویشن
نعناع بهعنوان یک گیاه بسیار مفید برای بدن انسان تشخیص داده شده است. ترکیب آن با گیاهان دارویی دیگر باعث افزایش ویژگیهای مفید این دمنوش خواهد شد. نعناع و آویشن در کنار هم سبب تقویت اعصاب، درمان آسم، تنگی نفس و سرفه خواهند شد.
برای تهیه دمنوش نعناع به همراه آویشن به مواد زیر نیاز دارید:
- پودر نعناع خشک 2 قاشق مرباخوری
- پودر آویشن 2 قاشق مرباخوری
- آب جوش 2 لیوان
برای تهیه دمنوش نعناع و آویشن باید مراحل زیر را طی نمود:
- پودر نعناع و آویشن را در قوری بریزید.
- آب جوش را روی آنها بریزید.
- به مدت 30 دقیقه روی وارمر یا کتری قرار دهید.
- در ادامه دمنوش را از صافی رد کرده و گرم بنوشید.
*برای شیرین کردن طعم دمنوش میتوان از یک قاشق عسل طبیعی استفاده نمود.
سؤالات متداول
در این بخش از مقاله به پرسشهای احتمالی شما، در رابطه با دمنوش نعناع و خواص آن پاسخ خواهیم داد. در صورت مطالعه مقاله و شکلگیری سؤالات جدید، آن را از بخش نظرات همین مطلب با ما در میان گذاشته، تا پاسخ آن را در سریعترین زمان ممکن دریافت نمایید.
کیا دمنوش عرق نعناع میخورن؟
افراد مبتلا به بیماریهای: آسم، برونشیت، آلرژی و مشکلات تنفسی بهدلیل خاصیت آرامبخشی، سمزدایی و پاککنندگی نعناع، آن را مصرف خواهند کرد.
زمان مصرف دمنوش نعناع فلفلی برای لاغری
دمنوش نعناع فلفلی با کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری باعث لاغری خواهد شد. بهترین زمان مصرف و تأثیرگذاری بیشتر آن، سه فنجان در روز و 30 الی 45 دقیقه قبل از هر وعده غذایی است.
آیا دمنوش نعناع برای سرماخوردگی خوب است؟
دمنوش نعناع بر ماهیچههای گلو و سینه تأثیر آرامبخش داشته و در از بین بردن علائم سرماخوردگی و آنفولانزا کمک شایانی خواهد کرد. همچنین دمنوش نعناع را بهدلیل داشتن خاصیت آنتیاسپاسمودیک، که منجر به کاهش سرفه و مشکلات تنفسی شده، از داروهای بسیار مفید برای سرماخوردگی دانستهاند.
بهترین دورههای آموزشی باریستا در تهران کجاست؟
دوره نوشیدنی گرم و باریستا دهکده جهانی دانش و مهارت محلی مناسب جهت یادگیری مراحل آمادهسازی انواع دمنوش، قهوه و نوشیدنیهای کافیشاپی خواهد بود. با حضور موفقیتآمیز در این کلاسها شاهد افزایش اطلاعات علمی و توان عملی خود شده و گواهینامه بینالمللی دو زبانه از دانشگاه نورث وست دریافت نمایید.