باریستا و دم آوری آموزش نوشیدنی های گرم
با رشد روزافزون مصرف انواع قهوه، دمنوش گیاهی، چایی و دیگر نوشیدنیهای داغ در منازل و کافی شاپ، شاهد اشتغال بسیاری از افراد با عناوین: باریستا، کافی من یا قهوه چی هستید. اما این افراد باید از دانش علمی و عملی خاصی در جهت تهیه و سرو نوشیدنی های گرم داشته باشند. همچنین با پیشرفت فناوری در کنار ساخت و فراگیری دستگاههای تمام اتوماتیک، نیمه اتوماتیک و دستی در منازل نیز اهمیت آشنایی با اصول تعمیر، نگهداری و استفاده از آنها نیز مهم شده است. بهترین مرجع جهت آموزش دوره باریستا و دمآوری انواع نوشیدنی های گرم کجاست؟
مجموعه دهکده جهانی دانش و مهارت با رویکرد همیشگی خود و در جهت آموزش افراد در زمینه فعالیت خاص و تخصصی مبادرت به آموزش باریستا و کافی من نموده است. اشخاص با ثبتنام در این دوره، با خواص، طبع، مزایا و معایب انواع مواد اولیه نوشیدنی های گرم به همراه نحوه سرو، تزئین، تعمیر و نگهداری دستگاههای مورد مصرف آشنا خواهند شد. ارائه مدرک بینالمللی و حمایت مالی با وام ۵۰ میلیون تومانی نیز دیگر مزایای این دوره بوده و جهت آشنا بیشتر تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
باریستا کیست؟
به مسئول اصلی تهیه، دمآوری و سرو قهوه، اسپرسو و انواع دمنوش در کافی شاپ، باریستا یا کافی من گفته خواهد شد. در گذشته نه چندان دور باریستا تنها وظیفه آمادهسازی انواع قهوه بر پایه اسپرسو را بر عهده داشت. اما با افزایش رقابت بین کافی شاپها، دیگر دمنوشهای گرم نیز به منو اضافه شده و دمآوری آنها نیز بر عهده کافی من قرار گرفت.
وظیفه کافی من در کافی شاپ
مسئولیت اصلی کافی من ارائه خدمات تهیه و سرو نوشیدنی های گرم به مشتری بوده و در قبال نگهداری دستگاه مورد استفاده نیز اعمال خاصی را باید انجام دهد. از دیگر وظایف اصلی کافی من در کافی شاپ یا منازل عبارت است از:
- آشنایی با کیفیت و مرغوبیت انواع قهوه
- سنگ زنی، کوبیدن و استخراج دانه قهوه
- تسلط به خواص، مزایا و عوارض هر نوشیدنی گرم
- مهارت در کار با انواع دستگاه آمادهسازی نوشیدنی داغ
- تزئین با شیر، شکلات و پودر کاکائو
- تهیه سفارش انواع نوشیدنی های گرم بر اساس نیاز مشتری
- تهیه نوشیدنی های گرم موجود در منو طبق دستورالعمل کارفرما
- ارائه اطلاعات لازم و تذکر در خصوص منع مصرف نوشیدنی برای بیماران خاص، زنان باردار و مادران شیرده
انواع نوشیدنی های گرم
نوشیدنیهای گرم از لحاظ مواد استفاده شده به چند دسته اصلی: قهوه، چای و دمنوش گیاهی تقسیم شده و هر کدام از این موارد دارای زیر شاخههای معروف نیز هستند. نوشیدنی گرم در سراسر دنیا با استفاده از منابع خاص گیاهی تهیه شده و به مرور زمان به نقاط مختلف جهان انتقال داده شده است. نوشیدنیها نیز بهعنوان یک کالای فرهنگی، تجاری و اقتصادی توانسته راه خود را در بازار فروش و خانوادهها باز کند. هر یک از اشخاص علاقهمندی خاصی حداقل به یک نوشیدنی داغ، خوشعطر و خوشمزه دارد.
خوشمزگی از نظر افراد، طعمی متفاوت داشته و برخی از اشخاص، طعم تلخ چای، قهوه و دمنوش را به شیرینی ترجیح دادهاند. ترکیب دو یا چند ماده اولیه مختلف جهت افزایش خواص و ایجاد طعمی ویژه نیز مرسوم بوده و استفاده از این روش بیشتر در آمادهسازی دمنوشهای گیاهی رخ خواهد داد. جهت آشنایی بیشتر با هر کدام از نوشیدنیهای داغ ساخت دست کافی من در ادامه همراه ما باشید.
قهوه
طعم تلخ و رنگ قهوهای این نوشیدنی داغ سبب افزایش انرژی در مصرفکننده شده و فعالیت مغزی وی را افزایش خواهد داد. چوپانی به نام خالد از کشور اتیوپی برای نخستین بار متوجه شور و انرژی زیاد گوسفندان پس از مصرف دانههای قهوه شد و با اطلاع راحبان معبد سعی در استفاده مناسب از این گیاه جادویی داشت. با توجه به اثر ویژه قهوه بر شدت فعالیت بدن، به سرعت در کشور عربستان، عثمانی (ترکیه) و سپس به اروپا منتقل شده و مراکزی با نام قهوهخانه جهت سرو ویژه این دانه شکل گرفت.
امروزه گستردگی تهیه نوشیدنیهای داغ با استفاده از انواع دستگاه به حدی رواج پیدا کرده که شاهد ایجاد مشاغلی با نام باریستا و کافی من در سراسر دنیا هستید. هر کدام از زیرشاخههای قهوه را با دو نوع از قهوه عربیکا و قهوه روبوستا آمادهسازی خواهند کرد. هرچند کیفیت آنها در تولید قهوه مدنظر متفاوت بوده و جهت تهیه نوشیدنی داغ مدنظر باید مورد آسیاب نیز قرار گیرند. عمل آسیاب بر اساس اندازه کوچک تا بزرگ به ۷ درجه تقسیم شده و به شکل زیر است:
- آسیاب درجه ۱ مناسب قهوه ترک
- آسیاب درجه ۲ برای فرآوری قهوه با دستگاه اسپرسوساز
- آسیاب درجه ۳ جهت تهیه قهوه با دستگاه موکاپات
- آسیاب درجه ۴ برای آمادهسازی قهوه با دستگاه قهوهساز چکهای و سایفون
- آسیاب درجه ۵ مناسب تهیه فرآوری قهوه با کمکس
- آسیاب درجه ۶ برای آمادهسازی قهوه با فرنچ پرس
- آسیاب درجه 7 خاص تهیه قهوه با کلد برو و قهوهساز Percolator
اسپرسو
حتی اگر تا به امروز از انواع نوشیدنی های گرم تهیه شده با قهوه نیز استفاده نکرده باشید، حتماً نام اسپرسو را شنیدهاید. دمآوری قهوه در شکل سنتی نیازمند دستگاه قهوهجوش بوده اما با بکارگیری فناوری جدید دستگاه اسپرسوساز امکان عبور آب از میان دانههای قهوه بهوجود آمده است. با ایجاد جریان آب جوش در بین دانه قهوه، امکان عصارهگیری از این دانه کافئیندار وجود دارد.
قهوه ترک
قهوه ترک نوعی از دانه قهوه کشت شده در کشورهای آذری زبان نبوده و تنها به دلیل شیوه عملآوری متفاوت و استقبال آن در کشور ترکیه به این نام شهرت دارد. غلظت بالایی این نوشیدنی گرم سبب علاقهمندی خاص مصرفکنندگان به آن شده و طرفداران زیادی در بین مردم کشورهای خاورمیانه دارد. شیوه آمادهسازی آن نیز بسیار آسان بوده و با ترکیب قهوه و آبجوش آماده خواهد شد.
قهوه فرانسوی
قهوه فرانسه در واقع همان قهوه اسپرسو در زبان فرانسوی بوده و بیشتر مربوط به سبک نوشیدن قهوه در یک محیط آرامشبخش است. باریستا و کافی من باید به این سبک خاص از قهوه مسلط باشد و در مواقع خاص، آن را برای مشتریان ویژه سرو نماید. امکان فرآوری این قهوه در منازل نیز ممکن بوده و برای جمعهای خانوادگی، مهمانی یا حتی خلوت یک نفره نیز بسیار مناسب خواهد بود.
نسکافه
نسکافه یک برند تجاری و تبلیغاتی از پودر آماده قهوه بوده و از ترکیب پودر نسکافه با آب جوش در مدت زمان کم شاهد تهیه یک قهوه خاص و خوشمزه خواهید بود. هرچند مصرف نسکافه برای زنان باردار مضر بوده و اشخاص قبل از مصرف هرگونه نوشیدنی گرم باید در خصوص مزایا و معایب مصرف آن تحقیقات خاصی انجام دهند.
کاپوچینو
کاپوچینو نوعی قهوه اسپرسو ویژه به سبک ایتالیایی بوده و در ۳ الی ۴ دهه اخیر در سراسر جهان به شکلی گسترده و فراگیر مصرف شده است. اما قدمت این نوشیدنی بسیار بالا بوده و از زمانهای قدیم مردم کشور ایتالیا آن را سرو مینمودند. از ترکیب برابر اسپرسو در لایه زیرین فنجان و استفاده از شیر بخارپز یا فوم شیر در قسمت بالا، کاپوچینو را برای علاقهمندان نوشیدنی داغ فراهم خواهد کرد.
دمنوش گیاهی
دمنوش گیاهی قدمتی به اندازه مدت زمان زندگی انسان در کره خاکی دارد. از زمانهای قدیم انسان جهت پیشگیری، تقویت بدن و مداوای انواع بیماری از گیاهان دارویی به طرق مختلف بهره برده است. طب سنتی با بهکارگیری از دمنوش گیاهی توانسته بر بیماریهای زیادی غلبه کرده و امروزه با ترکیب چند گیاه در یک دمنوش از خواص ویژه آن بهرهبرداری شده است. از معروفترین دمنوشهای گیاهی میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
- دمنوش گیاهی رازیانه
- دمنوش گیاهی گل گاو زبان
- دمنوش گیاهی پوست پرتقال
- دمنوش گیاهی عناب
- دمنوش گیاهی هل
- دمنوش گیاهی بهار نارنج
چای
خواستگاه اصلی بوته چای کشور پهناور چین بوده و طی سالیان متمادی به دیگر نقاط جهان گسترش یافته است. chi (چای) و Tea (تی) دو اسم بومی کشور چین برای این گیاه بوده و به به همین دو انم در سراسر دنیا نیز معروف گشته است. نقاط مختلف با اضافه کردن ادویههای خاص خود سبب بهبود، تغییر و حتی افزایش خواص آن شدند. به طور مثال: چای ماسالا در کشور هند با انواع ادویههای دارچین، زنجبیل، هل و میخک تهیه شده و بهعنوان نامی آشنا در منو کافی شاپها خودنمایی خواهد نمود.
از دیگر انواع چای میتوان به: چای سبز، چای سیاه، چای سفید و چای طعمدار اشاره داشت. استانهای گیلان و مازندران بهویژه شهرهای: لاهیجان، لنگرود و املش نقش بهسزایی در تولید چای با کیفیت در ایران دارند. از خواص بیشمار چای سبز در امر لاغری، درمان بیماریهای کبدی و افزایش سلامت نیز بر کسی پوشیده نبوده و اهمیت دمآوری درست و اصولی هر کدام انواع چای بسیار مهم است. ذائقه بسیاری از مردم کشور با چایی خو گرفته و کافی من یا باریستا باید به اصول آمادهسازی یک لیوان چای آشنا باشد.
منو نویسی
بازیستا یا کافی من باید پس از طی دوران آموزش علمی و عملی خود، توانایی طراحی منوی نوشیدنی های گرم کافی شاپ را به دستآورد. نوشیدنیهای گرم متناسب با فصل، ذائقه مردم، بیماران خاص و زنان حامله با یکدیگر متفاوت بوده و کافی من باید در طراحی منو از تبحر خاصی بهره ببرد. افراد با سلیقههای متفاوت به کافی شاپ یا بار هتل آمده و بر اساس منو ثبت سفارش خواهند کرد. باریستا باید توانایی تهیه هر یک از موارد مطروحه داشته و در صورت سفارش مشتری، تغییراتی را نیز باب میل وی اعمال نمایید.
تزیین روی نوشیدنی های گرم
با همهگیری استفاده از دستگاههای تولید انواع قهوه و مرغوبیت مناسب دانههای قهوه شاهد طعم و کیفیت تقیریباً مناسبی در تمام کافیشاپها خواهید بود. اما نکته متمایز کننده در فرآوری نوشیدنی های گرم پیش از سرو، تزئین بر روی نوشیدنی خواهد بود. بهویزه انواع نوشیدنی قهوه، اسپرسو و کاپوچینو که به همراه شیر، شکلات و پودر کاکائو سرو شده و امکان ایجاد طرحی خاص در فنجان وجود دارد. طراحی گل، قلب و دیگر اشکال زیبا سبب افزایش اشتیاق مشتری در زمان مصرف نوشیدنی های گرم خواهد شد.
آشنای با خواص، طبع و مضرات نوشیدنی های گرم
هر یک از نوشیدنیهای داغ دارای مواد اولیه خاص خود بوده و حتی در اثر فرآوری و ترکیب با دیگر مواد خصوصیات جدیدی نیز کسب خواهند کرد. در برخی از مواقع مصرف بیشاز حد یک نوشیدنی موجب ایجاد مشکلات گوارشی، ضعف سیستم ایمنی و حتی برای زنان حامله، دختران در دوران قاعدگی و مادران شیرده مشکلات ناگوارتری را حادث شود. این امر در دمنوشهای ترکیبی گیاهی شدیدتر بوده و باریستا وظیفه ارائه اطلاعات ویژه در خصوص هر یک از سفارشات را دارد.
کولد دم قهوه چیست؟
کولد دم قهوه با آیس کافی متفاوت بوده و در دسته مواردی که کافی من باید آن تسلط داشته باشد، قرار دارد. دانه قهوه را در درشت ترین حالت آسیاب کرده و سپس با مقدار مناسبی آب سرد مخلوط و به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید. سپس با عبور از صافی مناسب مصرف شما خواهد بود.
دوره باریستا و دم آوری نوشیدنی های گرم دهکده جهانی دانش و مهارت
دوره آموزشی باریستا و نوشیدنی های گرم دهکده جهانی برای افراد با تجربه و فعال در حوزه باریستا، کافی من و دم آوری انواع نوشیدنی های گرم است. همچنین این افراد حرفهای با شرکت در این دوره و طی موفقیتآمیز کلاسها از دانش علمی بالا و تجربه عملی مناسب برخوردار خواهند بود. از طرفی بسیاری از علاقهمندان به شغل باریستا و کافی من امکان حضور در دوره باریستا و نوشیدنی های گرم را داشته تا با روند تهیه، سرو، مشتریمداری و مدیریت کافی شاپ آشنا شوند. همچنین اشخاص جهت سرو بهترین نوع قهوه، دمنوش و نوشیدنی داغ در خانه نیز امکان ثبتنام را دارند.
این دوره آموزشی در ۵ جلسه و به مدت ۲۵ ساعت آموزشی در کارگاه اختصاصی مجموعه دانش و مهارت در اختیار هنرجویان خواهد بود. همچنین علاقهمندان با تکمیل روند ثبتنام خود از طریق سایت دانش و مهارت شامل دریافت ۷ درصد تخفیف در پرداخت بهای کلی دوره خواهند شد. پس از پایان آموزش و کسب مهارتهای علمی و عملی، فادر به دریافت مدرک بینالمللی دو زبانه خواهید شد. جهت آشنایی بیشتر با عناوین آموزشی دوره باریستا و نوشیدنی های گرم در ادامه همراه ما باشید.
آشنایی با سرفصل های دوره باریستا و دم آوری نوشیدنی های گرم
عناوین محتوای دوره باریستا و نوشیدنی های گرم عبارت است از:
- دانش دانه قهوه
- مدیریت فضای کاری
- سنگ زنی، دوز کردن و کوبیدن
- استخراج و دم کردن
- تکنیک های شیر
- منوی باریستا
- بهداشت، سلامت، ایمنی
- خدمات مشتری
- تمیز کردن، تعمیر و نگهداری و مشکل – تعمیر و نگهداری ماشین قهوه و آسیاب تیراندازی
- مدیریت کافه
- تکنیک های لاته آرت
- فرآیند دم کردن
- دم کردن و آب کردن قهوه
- دستورالعمل های دم کردن
- کلد دم
- کیفیت آب
- انواع فرز آسیاب
- تحلیل گریند
- قدرت و استخراج
- ۷ عنصر ضروری دم کردن
- مبانی استانداردهای جام طلا
- نحوه اندازه گیری قدرت دم کردن
- اثرات برشته کردن روی دانه قهوه
مزایا حضور در دوره باریستا و دم آوری نوشیدنی های گرم
- آموزش توسط اساتید کارآزموده و برجسته
- در صورت ثبتنام آنلاین از ۷ درصد تخفیف خرید اینترنتی بهرهمند شوید.
- کارگاه تخصصی آموزش تهیه و سرو انواع نوشیدنی های گرم
- فراگیری علوم تئوری و کسب تجارب عملی
- آموزش منو نویسی
- مدیریت فضا، پرسنل و کافی شاپ
- آشنایی با مشتری مداری
- کسب مهارت کار با انواع دستگاه قهوهساز، اسپرسو و قهوه جوش
- تعمیر و نگهداری انواع دستگاه اسپرسوساز
- فراگیری تهیه انواع دمنوش و چای
- یادگیری تکنیکهای دمآوری، تهیه و سرو نوشیدنی
- طراحی و دیزاین اشکال مختلف با شیر، شکلات و پودرهای مختلف
- دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی با سود ۴ درصد
- دریافت مدرک بینالمللی و دو زبانه
- کسب مهارت خاص، شغلمحور و مورد نیاز در سراسر ایران و جهان
- افتتاح کافی شاپ شخصی
- حضور در رستوران، کافی شاپ یا هتل با عنوان باریستا و کافی من
- مهاجرت به کشورهای دیگر با عنوان شغلی کافی من
نحوه دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی از دهکده جهانی دانش و مهارت
هنرجویان تمامی دورههای آموزشی امکان استفاده از این وام با سود ۴ درصد را دارند. اشخاص شرکتکننده در دوره آموزشی باریستا و دم آوری نوشیدنی های گرم پس از دریافت گواهینامه دو زبانه و بینالمللی از سوی دهکده جهانی دانش و مهارت به بانک مهر ایرانیان جهت دریافت وام راهنمایی خواهند شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر به صورت حضوری از مسئولین ذیربط، اطلاعات لازم در خصوص تهیه مدارک لازم را انجام دهید.